La marxa de Vicent Bas “per motius de salut” destapa la crisi en la directiva del Casal

El president de l'ASJ, Juan José Olcina, ha al·legat "pèrdua de confiança"

La marxa de Vicent Bas “per motius de salut” destapa la crisi en la directiva del Casal
Juan José Olcina i Vicent Bas en una assemblea de l’ASJ celebrada al gener de 2021. | ARXIU

La setmana passada es va conéixer la presentació de la renúncia de Vicent Bas al càrrec de vicepresident segon de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), una decisió presa “a conseqüència dels meus greus problemes de salut”, segons consta en l’escrit al qual ha tingut accés El Nostre, renúncia amb la qual s’ha destapat una crisi haguda en el si de la directiva de l’entitat. El que fins ara ha sigut vicepresident econòmic de l’ASJ, va haver d’acudir el dissabte, 4 de març, a l’hospital per una “angina de pit”, segons ell mateix ha confirmat a aquest periòdic.

Després d’aquest succés, assenyala que segurament es deu “a una concatenació d’estrés” també relacionat amb la seua vida laboral: “no podia seguir amb aquest ritme”, al·lega. Bas es mostra molt “agraït a la Junta i a tothom que ha treballat amb mi”, tal com ha explicat a El Nostre. La renúncia va ser presentada i acceptada per l’entitat festera el dimarts, 7 de març.

Per part seua, l’ASJ emetia un comunicat en la nit de l’esmentat dia agraint a Bas “el seu lliurament i dedicació durant aquests anys a l’entitat, desitjant-li una ràpida recuperació”. La renúncia ha alçat un gran renou en el món de la Festa, però també en la ciutadania en general, havent-hi nombrosos comentaris en les xarxes socials sobre aquest assumpte.

“PÈRDUA DE CONFIANÇA”
Sobre aquest tema, el president de l’Associació, Juan José Olcina ha declarat a aquest periòdic que hi ha hagut “pèrdua de confiança” en Vicent Bas per part de la Junta Directiva des de fa alguns mesos.

I és que, pel que sembla, més o menys a l’estiu de l’any passat es van començar a detectar “actuacions no autoritzades per la Junta Directiva”, executades presumptament pel fins ara vicepresident segon de l’ASJ.

Així, el màxim mandatari de l’entitat festera fa referència a la “utilització dels mitjans i eines del Casal” sense aquesta autorització.

Algunes de les presumptes actuacions es van fer públiques en xarxes socials, sent aquest un dels canals de detecció.

Una vegada ocorregut, indica que “en nom de la transparència de la institució se li van demanar explicacions”.

Tot això contrasta amb la “absoluta confiança que hi havia en ell” fins a la citada troballa, al mateix temps que Olcina destaca la “gran capacitat de treball que té” Vicent Bas.

Finalment, i tal com s’ha indicat prèviament, la setmana passada es va fer efectiva la renúncia de Bas, però per motius de salut, segons s’ha al·legat per totes dues parts.

Sobre aquest assumpte, el fins ara vicepresident segon, ha comentat a aquest periòdic que “tot té explicació si les persones s’asseuen a parlar” i afirma que “el que menys m’interessa a mi és aquest assumpte”, mostrant-se centrat en la seua salut.

Olcina confirma que de moment no hi ha intenció de buscar a ningú perquè entre com a vicepresident segon i la idea és que siga un altre càrrec el que assumisca les responsabilitats que fins ara tenia Bas.

Cal recordar que a Vicent Bas encara li quedava un any per davant en el càrrec de la Junta Directiva.

POSTURA DE L’AJUNTAMENT
Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha declarat a aquest periòdic que “la comunicació i relació entre l’Associació de Sant Jordi i l’Ajuntament és molt estreta, com no pot ser d’una altra manera, i especialment amb el president, com a màxima autoritat festera. En el moment en el qual ens trasllada la situació, li manifestem tot el nostre suport, perquè prenguera les decisions que correspongueren, en pro de la transparència i de la bona gestió de l’entitat”.

PREPARACIÓ DE FESTES
El màxim representant fester, Juan José Olcina, assegura que actualment l’ASJ està centrada en la preparació i últims detalls de les festes de Moros i Cristians, els dies grans dels quals es viuran en poc més d’un mes.

Advertisements

Send this to a friend