Instal·laran sensors ambientals als carrers Casa Blanca i Sant Jaume

Les dades recollides pels mesuradors ja existents reflecteixen una millora de la qualitat de l'aire

Instal·laran sensors ambientals als carrers Casa Blanca i Sant Jaume
Es preveu instal·lar sensors al carrer Sant Jaume. | ARXIU

Els diferents sensors ambientals instal·lats en l’avinguda del País Valencià, cantó El Pinyò, carrers Oliver i Juan Gil-Albert, poliesportiu de la Zona Nord i exterior del Centre Esportiu Eduardo Latorre reflecteixen una millora de la qualitat de l’aire a Alcoi en els últims anys.

Aquests sensors mesuren les partícules en suspensió de grandària menor a 10 micres, i el percentatge obtingut en dividir el total pel volum d’aire mostrejat va ser menor en 2022 que en 2017, passant d’un 13’83% a un 12’64% l’any passat.

Per exemple, el diòxid de carboni s’ha reduït a la meitat en el mateix període de temps, segons mostren els registres.

Altres valors que han millorat són els referents a la concentració de diòxid de sofre i d’ozó –d’aquest últim va haver-hi un lleuger repunt en 2022–.

NOUS SENSORS
Amb motiu de la implantació de la Zona de Baixes Emissions es preveu que l’Ajuntament instal·le nous sensors ambientals als carrers Casa Blanca, Sant Jaume i en l’IVAM CADA Alcoi.

A més, també està prevista la instal·lació d’altres tres en El Camí, la Rosaleda i Espronceda.

D’aquesta manera es pretén comptar amb una completa xarxa de sensors, mitjançant els quals controlar la qualitat de l’aire, i a través dels que s’ofereix informació en temps real sobre acumulació de gasos i de partícules, incloent-hi el diòxid de carboni.

Send this to a friend