Alcoy participa en el Consell Rector de la Red Innpulso

El municipi forma part del consell rector des de fa sis anys

Alcoy participa en el Consell Rector
L’Ajuntament d’Alcoi ha acudit representat pel seu alcalde i el regidor d’Ocupació, Empresa i Formació.

L’Ajuntament d’Alcoi, representat pel seu alcalde, Toni Francés i el regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda, ha participat aquesta setmana en el Consell Rector de la Xarxa Innpulso, que ha tingut lloc en la seu del Ministeri de Ciència i Innovació. Entre els punts més destacats de la trobada, s’ha tractat l’adequació del model de governança de la Xarxa de cara a la incorporació creixent de ciutats, així com el paper de la Xarxa *Innpulso en els programes d’innovació i el marc de col·laboració amb altres institucions.

Gràcies a que l’Ajuntament d’Alcoi forma part de la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, la nostra ciutat va aconseguir una subvenció directa per a la contractació d’un agent local d’innovació, la qual cosa ha permés la posada en marxa una Agència de la Innovació, una de les línies principals del Pla d’Impuls Industrial del municipi, que té com a objectiu impulsar la investigació aplicada i el transvasament de coneixements cap a les empreses del territori. Aquest servei, que inicialment forma part d’Àgora i acabarà integrat al Parc Tecnològic de Rodes, assessora a les empreses en la cerca d’ajudes o subvencions, fomenta la col·laboració i les aliances empresarials en projectes innovadors i treballa en la transferència d’innovació d’institucions com Aitex o la universitat a les empreses.

El Ministeri de Ciència i Innovació ha publicat ja una nova convocatòria per als ajuntaments de les ciutats membres de la Xarxa Innpulso, a la qual ja ha concorregut Alcoi, la qual cosa permetrà a la nostra ciutat continuar impulsant la innovació, promoure la ciutat com a origen i seu d’empreses relacionades amb la innovació i les noves tecnologies, difondre la creativitat i la innovació per a la gestió d’organismes públics municipals, emprenedors i empreses, així com la gestió i administració dels espais destinats a la promoció d’empreses i activitats innovadores i d’utilització de noves tecnologies.

L’alcalde, Toni Francés, ha indicat que «és important que Alcoi siga present en els òrgans de direcció de la Xarxa Innpulso per a poder seguir impulsat, amb més força, els projectes innovadors de la ciutat, poder compartir experiències i col·laborar amb altres ciutats així com facilitar el nostre accés a fons nacionals i europeus».

Recordem que el Consell Rector és l’òrgan executiu de la Xarxa Innpulso i exerceix la representació, direcció i administració d’aquesta, d’acord amb les disposicions i directives del Ple. Està integrat per nou ajuntaments que representen les tres modalitats que existeixen de Ciutats de la Ciència i Innovació atorgada pel Ministeri: ciutats de menys de 20.000 habitants, ciutats d’entre 20.000 i 100.000 i ciutats de més de 100.000 habitants, totes elles, triades pel ple. Alcoi forma part del consell rector des de fa sis anys.

Cal recordar que Alcoi va obtindre el reconeixement de Ciutat de La Ciència i la Innovació, per part del Ministeri, en 2011.

Send this to a friend