Tirisiti torna a arrancar somriures nadalencs

La campanya escolar va començar el divendres, en la qual hi ha previstes unes 115 funcions, i s'estendrà fins al 22 de desembre

Tirisiti torna a arrancar somriures nadalencs
Espectadors de les primeres funcions de la campanya escolar. | XAVI TEROL

El ‘tender’ més famós del Nadal ha tornat un any més, i l’ha fet per a arrancar els somriures dels milers d’assistents que passaran durant les pròximes setmanes per les butaques del Teatre Principal d’Alcoi.

El Betlem de Tirisiti va alçar el divendres el teló amb les primeres funcions de la campanya escolar, que s’estendrà fins al 22 de desembre, i donarà pas a la campanya oberta a tots els públics.

ES RECUPERA EL NOMBRE DE SESSIONS
La coordinadora d’aquest pesebre, Lidia Miró, detalla que per a enguany s’ha recuperat el nombre de sessions i el calendari habitual, per la qual cosa es preveu que les xifres tornen a ser les que hi havia pre pandèmia: “esperem superar els 12.000 xiquets en la campanya escolar”, assenyala.

Tirisiti torna a arrancar somriures nadalencs
En el Principal hi ha diverses figures exposades abans d’entrar a la funció. | XAVI TEROL

I és que, per a aquesta campanya, s’han plantejat al voltant de 115 funcions, a les quals caldria sumar les 90 de la campanya per a tots els públics, sent al voltant de 200 les que es duran a terme per part de La Dependent, companyia encarregada d’aquestes representacions.

Així mateix, també hi ha previstes diverses funcions en tres dissabtes de desembre, considerades com a ‘funcions especials’ en estar dins del calendari de la campanya escolar. “Cada any les plantegem d’una manera per a veure com poden encaixar millor en el públic perquè són dates molt prèvies a Nadal i no saps com reaccionarà la gent”, apunta Miró. Precisament les entrades per a aquestes representacions, que seran el 3, 10 i 17 de desembre, van eixir ahir a la venda en ticketalcoi.com. La coordinadora del Betlem de Tirisiti remarca que “hem mantingut els preus”, tant en la campanya escolar com en l’oberta a tots els públics –les localitats d’aquesta última es posaran a la venda a les 16 hores del divendres 16 de desembre–. Així, en aquest cas, el preu és de 5 euros, més 0’65 euros de les despeses de gestió en ser venda per internet, també en ticketalcoi.com.

CAMPANYA ESCOLAR
Sobre la campanya escolar del Betlem de Tirisiti, Lidia Miró indica que hi ha funcions al matí i també a les vesprades, encara que l’horari vespertí està sent menys sol·licitat a l’haver tants col·legis que compten amb jornada contínua.

Així mateix, Miró explica que són molts els centres educatius que aprofiten l’assistència a aquest pesebre per a realitzar altres activitats a Alcoi i passar el matí, com ara visitar museus o realitzar visites guiades.

L’acolliment està sent molt positiva, ja que hi ha grups que havien sol·licitat reserva que, de moment, s’han quedat fora a l’espera de possibles cancel·lacions.

El Betlem de Tirisiti continua resultant molt atractiu a nivell global, i és que, per exemple, el divendres van acudir a les primeres representacions de la campanya escolar centres escolars de Bussot, la Vila Joiosa, Benidorm, Sant Vicent del Raspeig, Alacant, Ibi o Cocentaina.

Send this to a friend