Aaron Mata fa el salt a la Gran Vía amb ‘Mamma Mia’

Un dels musicals més aclamats, torna amb presència alcoiana

Aaron Mata fa el salt

En 2004 per primera vegada, la Gran Vía madrilenya va acollir un dels musicals més importants de la història: ‘Mamma Mia!’. Ara aquest espectacle que ha triomfat per tot el món gràcies a les meravelloses cançons del grup ABBA ha tornat, i aquesta vegada compta amb un alcoià en el seu elenc: Aaron Mata.

El ballarí de la nostra ciutat va fer l’audició al febrer, i entre més de 2.000 persones ell va ser un dels triats per a participar en aquest projecte. Per a ell, estar present en ‘Mamma Mia!’ significa un èxit més en la seua carrera: “És la comèdia musical per excel·lència, tota la posada en escena, les coreografies, tot en general és molt divertit, i la veritat és que ho passarem superbé, encara que siga un treball molt dur perquè es treballa de dimarts a diumenge”.

L’1 d’agost van començar els assajos perquè el pròxim 7 d’octubre tot estiga a punt per a l’estrena en el Teatre Rialto de Gran Vía a Madrid.

Cal destacar que Aaron té un paper important entre els ballarins, i és que ell és ‘Swing’. Aquesta figura s’encarrega d’aprendre’s totes les posicions dels seus companys en cada coreografia; cada pas i cada entrada i sortida de l’escenari. Si en qualsevol funció hi ha alguna lesió, o un dels ballarins no pot aparéixer en escena, els ‘swings’ són els encarregats d’ocupar el seu personatge.

A més, també és possible que hi haja una rotació i simplement li toque eixir en la funció, sense necessitat que haja passat alguna cosa. “Els swings cobrim a tots, i per això en el treball creatiu hem d’estar pendents de tot el món, de qui fa parelles, de cada posició… És un treball més complicat, però al final tampoc m’avorriré perquè sempre faré una cosa diferent, i, per tant, sempre faré d’un personatge diferent, i serà més divertit”, explica Aaron Mata.

I no sols això, més endavant també tindrà un paper com a actor, i és que serà el cover (suplent) dels amics d’un dels protagonistes, per la qual cosa s’estrenarà en l’actuació, i el podrem veure en altres facetes.

En els musicals, a més de la part de les coreografies, també estan les cançons, una faceta desconeguda en aquest artista alcoià que ens confessa que: “La veritat és que ho porte molt bé. Nosaltres estem de reforç. Hem treballat amb el director musical per a estar còmodes, i en aquest sentit estem molt contents i anem al que millor ens ve a l’hora de cantar”.

Noves coreografies
Aaron anima a tots els seus paisans a visitar Madrid i fer una parada pel Teatre Rialto: “Les entrades ja estan a la venda, i espere que la gent vinga. La història serà la mateixa que coneixem, però la coreografia i l’escenografia és totalment nova, se li ha fet un volt al musical. Que la gent no pense, si ja va anar a veure-ho, que és el mateix, perquè és totalment nou. Així que convide a tots a què vinguen. Fa moltíssima il·lusió quan saps que ve algú que coneixes al teatre, és molt guay”.

A més d’estar en aquest musical, el nostre ballarí també ha estat present en les semifinals del concurs ‘Idol Kids’ en Telecinco. Ell ha estat l’encarregat, a més de ballar, de coreografiar els balls que s’han vist durant el programa.

Advertisements

Send this to a friend