Rafa Valls s’estrena com a director en la Volta a Espanya

Va penjar la bicicleta el passat hivern

Rafa Valls s'estrena com a director en la Volta a Espanya
Rafa Valls, en el centre de la imatge, al costat dels altres dos directors.

Una trucada de telèfon moltes vegades suposa un canvi de vida. Va ser el que li va succeir a Rafa Valls fa poc. Tenia pensat prendre’s el seu temps, posar en ordre el seu cap després de tant de sofriment mental i, sobretot, dedicar totes les hores que feren falta per a posar en marxa la seua escola de ciclisme, que va ser l’escapatòria que li va donar l’espurna per a seguir avant en els pitjors moments.

Però el ciclisme ha sigut i continua sent una mica més que la seua professió durant onze temporades en l’escamot internacional. És la seua passió i també el motor de la seua vida des que era un xiquet.

TRANSMETRE LA SEUA EXPERIÈNCIA
Per això no s’ho va pensar dues vegades quan Julio Andrés Izquierdo, cap màxim del Burgos BH, es va posar en contacte amb ell per a demanar-li que tornara i transmetera als joves tota l’experiència acumulada en formacions com el Lampre italià, el Lotto belga, el Movistar espanyol o el Bahrain de Qatar, amb el qual va posar fi a la seua carrera l’hivern passat, malgrat que feia poc havia renovat el seu contracte per una altra temporada.

Rafa Valls es va estrenar com a director en la Volta a Portugal. Ara es troba en la Volta a Espanya, on el Burgos BH repeteix participació per cinqué any consecutiu. A més, ho fa amb galons, ja que el de Cocentaina tindrà capacitat de comandament fins a la contrarellotge de 30 quilòmetres del dimarts entre Elx i Alacant. A partir del dimecres, amb final d’etapa en Cap de Gata (Almeria), Rafa Valls cedirà la responsabilitat i passarà a ser un membres més de la direcció esportiva del Burgos BH.

DEBUT EN LA VOLTA A PORTUGAL
“Estic amb una il·lusió increïble”, reconeix Rafa Valls abans de donar inici l’etapa del dimecres en la qual el seu pupil, el monegasc Víctor Langellotti, es va enfundar el malliot de líder de la muntanya. “Vaig ser a la Volta a Portugal a veure com em veia. Era una cosa nova per a mi i em vaig trobar molt a gust des del primer moment. M’han demanat que trasllade tota la meua experiència a l’equip i és el que tracte de fer”, va subratllar.

El Burgos BH és una de les formacions més modestes de l’escamot de la Volta a Espanya. La seua major aspiració és tractar de ficar-se en alguna escapada i “caçar” una etapa, un botí a l’abast d’uns pocs privilegiats. De moment el seu malliot morat ha començat a brillar i amb Rafa Valls al comandament de les operacions de l’equip.

VOLTA Als ORÍGENS
Es dona la circumstància que al Burgos –llavors Burgos Monumental-Castella León– va iniciar la seua carrera professional allà per 2009. Tretze anys més tard, Rafa Valls fa el seu debut com a director. “No està decidit que vaja a seguir. Hem de parlar-ho. De moment estic supercontent amb aquesta experiència”, revela al mateix temps que no sap si acompanyarà al Burgos BH en el tram final de temporada, en la qual els morats tenen previst participar en la Volta a Luxemburg i diverses carreres d’un dia.

Advertisements

Send this to a friend