Saica es fa amb la majoria d’accions de Cartonajes Bañeres

L'operació augmentarà la presència de la companyia en la zona llevantina

Saica es fa amb la majoria d'accions de Cartonajes Bañeres
Exterior de l’empresa Cartonajes Bañeres.

El periòdic Heraldo de Aragón, així com diferents mitjans de premsa, ha fet pública l’adquisició pel Grupo Saica de la majoria de les accions de les empreses Cartonajes Bañeres (CartoBan) i Electro Mariola. Segons informa el rotatiu, l’operació dona lloc a un augment de la presència de la companyia en el Llevant Espanyol, fent un pas avant a través de la seua divisió Saica Pack, en la seua estratègia de creixement de negoci, permetent-li una millora en la capacitat de servei així com un increment en el proveïment per als seus clients en aquesta zona del país.

Cartonajes Bañeres, S. A. és una empresa d’origen familiar que va ser constituïda el 15 de juliol de 1957, encara que la seua activitat va començar el dia 1 d’octubre d’aqueix mateix any, estant dedicada a la fabricació de planxes i caixes de cartó ondulat. Electro Mariola, per part seua, és una empresa que explota una planta de cogeneració i que està participada al 100% per CartoBan. Entre les dues van sumar en 2021 una facturació total de 26,1 milions d’euros, ocupant 111 persones la situació de les quals, segons s’informa, no variarà després de l’operació de compravenda.

MAQUINÀRIA D’ÚLTIMA GENERACIÓ
L’empresa disposa de maquinària d’última tecnologia el que li permet una producció elevada en un marge curt de temps. La maquinària compta amb els últims avanços tecnològics, la qual cosa els permet fabricar partint de la matèria primera, el paper, planxa de cartó ondulat amb les característiques adequades de resistència i apilament per a poder desenvolupar la caixa o envàs que exigeix el client i el mercat amb una presentació i qualitat màxima impresa de fins a 4 colors amb el sistema flexo d’última generació.

En declaracions realitzades pel president de Saica, Ramón Alejandro, qui precisament va pronunciar una conferència a Bañeres al juny de 2018 convidat per l’Associació d’Empresaris, amb aquesta adquisició, “incrementem la nostra presència en el sud-est espanyol, permetent especialment una millor atenció als clients d’Alacant i de Múrcia, tant en el sector industrial com en l’agroalimentari”. D’igual forma assenyala que aquesta acció “s’emmarca en el nostre objectiu de desenvolupament de mercats locals, que ens permeten estar prop del client”. “Seguim enfocats a desenvolupar productes de valor afegit, brindant solucions globals a totes les necessitats de ‘embalatge’ que tinguen els nostres clients en la zona”, conclou.

El Grupo Saica és una de les empreses líders a Europa en la fabricació de paper reciclat per a cartó ondulat, amb una capacitat de producció anual de 3,3 milions de tones. La facturació del grup és de 3.598 milions d’euros (facturació consolidada a 31 de desembre de 2021).

Advertisements

Send this to a friend