Fi de les excavacions del Mas d’En Miró
Es buscava determinar les característiques d'un jaciment arqueològic de gran interés científic i històrica
Les excavacions en el poblat de l’Edat de Bronze del Mas d’En Miró han acabat la seua primera campanya aquest passat divendres 1 de juliol, després del seu inici el 13 del mes anterior.
L’ajuntament d’Alcoi a través del seu Museu Arqueològic i en col·laboració amb l’Institut d’Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d’Alacant (INAPH) han iniciat aquest projecte d’investigació, amb l’inestimable permís de la família Doménech, propietària dels terrenys i de l’ajuda del personal del Parc Natural de Mariola, amb la finalitat de complir un doble objectiu. D’una banda, dotar de contingut històric al conjunt de restes arqueològiques que van ser recuperats en les excavacions arqueològiques dutes a terme en aquest poblat prehistòric l’any 1968, sota la direcció de Miquel Tarradell Mateu, catedràtic d’Arqueologia en la Universitat de València en aquells dies i Vicente Pascual, exdirector del Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi. I, per un altre, determinar les característiques d’un jaciment arqueològic d’enorme interés científic i històric.
Sota la direcció de la directora del Museu Arqueològic d’Alcoi, Palmira Torregrosa Giménez, i amb un equip d’unes 15 persones entre personal del museu i professorat i estudiants de màster i de grau de les universitats d’Alacant, Barcelona i La Laguna (Tenerife) s’ha pogut determinar l’extensió superficial del poblat prehistòric, configurat per una gran plataforma de ‘aterrazamiento’ sobre la qual es va alçar un gran mur de tancament d’uns 63 metres de longitud. A més, aquest lloc va ser ocupat durant més de mil anys, aproximadament entre el 1800 i el 1000 a. C., tal com comença a mostrar l’anàlisi de la seua seqüència. Aquest projecte, que ha sigut autoritzat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, es completarà en els pròxims anys.