Compromís: “Francés ignora a la Confederació del Xúquer”

Asseguren que l'Ajuntament no ha remés els informes sol·licitats per la CHX

Compromís: “Francés ignora a la Confederació del Xúquer”
Aspecte del riu Riquer al seu pas sota el pont de Cervantes. | COMPROMÍS ALCOI

Compromís Alcoi denuncia que l’Ajuntament, a través del govern de Toni Francés, “no ha atés” les reclamacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer respecte a la restitució a l’estat inicial de la zona de sota del pont de Cervantes –riu Riquer–, després d’escometre els treballs previs a les obres de construcció de la passarel·la.

“Toni Francés ignora a la Confederació”, segons Compromís, que alerta que l’Ajuntament s’exposa a una sanció.

El regidor i portaveu de la formació valencianista, Màrius Ivorra ha declarat “davant denúncies d’obres il·legals al llit del riu i de possibles danys ecològics, el passat 1 d’abril la CHX decideix sol·licitar informació i realitzar una inspecció de l’espai afectat, i reclamar a l’Ajuntament que en un termini de 10 dies remeta els informes sol·licitats i restituir el llit del riu en l’estat previ a les obres que estan realitzant-se sense l’autorització pertinent d’aquest organisme. En cas contrari iniciaran expedient sancionador a l’Ajuntament d’Alcoi”.

Ivorra continua explicant que “a hores d’ara l’Ajuntament no ens ha informat que haja remés la informació sol·licitada i no ho ha fet pel registre d’eixida. Tampoc han començat les tasques per a restituir el llit del riu en l’estat previ, com exigia la Confederació. Si tal com diu la regidoria encarregada aquestes obres són legals, per què no es remet immediatament la informació sol·licitada per la CHX?, per què si la CHX ha donat els permisos pertinents, com diu el govern, ara la CHX denuncia infraccions i sol·licita la reversió de les obres? I de no estar conforme al permís sol·licitat a la CHX, per què no es resol ràpidament per a evitar més despeses per sancions?”.

Així mateix, el regidor de Compromís acusa a Francés de demostrar “prepotència i una falta de respecte a les alcoianes i alcoians amb aquesta dubtosa gestió”.

Advertisements

Send this to a friend