Àngel Lluís Ferrando dirigirà un dels himnes més emocionants
Prèviament, a les 19 hores, arranca la Festa del Pasdoble amb la participació de 20 bandes
Fa dos anys i mig que Àngel Lluís Ferrando va rebre l’encàrrec de dirigir l’Himne de Festes. Una pandèmia després, hui és el dia. “Sembla mentida”, reconeix Ferrando, fent al·lusió al fet que per fi haja arribat el moment, una cosa de la qual es mostra “encantat”. A més, remarca que “la situació s’ha allargat molt”.
Sens dubte, l’Himne suposa el tret d’eixida a les festes de Moros i Cristians, a la Trilogia, “és la porta a la Festa”, assenyala, sent un acte tradicionalment emocional: “És un acte molt emotiu de normal, però enguany crec que serà una mica més emocionant”, assenyala el director de l’Himne d’aquest any 2022.
Ferrando espera que la climatologia acompanye durant el dia de hui per a gaudir plenament d’aquest acte tan esperat.
Assenyala que l’Himne d’enguany també “és una manera de retrobar-se”, ja que l’estampa habitual és d’una Plaça d’Espanya i voltants completament abarrotats de gent, una imatge que segueix en la nostra memòria però que la pandèmia va deixar en ‘stand by’.
Comenta que durant aquest temps ha pensat en el moment de l’Himne, en el moment en el qual arranca tot quan reba la batuta de la mà de Sant Jordiet: “sí ho he pensat”, sent una de les raons el no saber quin tipus de restriccions anti Covid-19 anava a haver-hi vigents i si aquestes mesures podrien “modificar” l’acte tal com el coneixem.
Ferrando assegura que rebre l’encàrrec de dirigir l’Himne li ha suposat “molta alegria”, encara que reconeix que també “molta responsabilitat”.
Assegura que vol “viure” el moment, alguna cosa que afronta amb “moltes ganes”. Sobre aquest tema, i després d’una llarga espera, reconeix que, part d’aqueixes ganes també es deuen a la idea de “tancar el procés”, ja que ha passat molt de temps des que va rebre l’encàrrec fins que per fi, ha arribat el dia de fer-lo.
Cal recordar que, l’última interpretació de l’Himne de la Festa va estar ‘passada per aigua’, per la qual cosa, es va arribar a remenar l’opció de fer-ho en el vestíbul de l’Ajuntament. No obstant això, la Festa va cobrar força en la Safata i sota centenars de paraigües, els alcoians i alcoianes van alçar les seues veus al per a cantar el ‘Nostra Festa ja’.
FESTA DEL PASDOBLE
Prèviament a la interpretació de l’Himne de la Festa, a les 19 hores, des de la part baixa de País Valencià, començarà la Festa del Pasdoble –que en 2019 es va suspendre a tot just uns minuts que donara principi a causa de la pluja–, pujant les 20 bandes participants fins a arribar a la Plaça d’Espanya.
De totes elles, quatre són d’Alcoi i la resta de fora de la ciutat.
Les bandes que participen enguany en la citada Festa són: Unió Musical d’Agres (Cruzados), Societat Unió Musical de Beniarrés (Magenta), Cercle Musical Primitiva d’Albaida (Abencerrajes), Unió Musical Belgidense (Asturianos), Societat Musical Beniatjarense (Navarros), Societat Instructivo Musical de Benigànim (Mudéjares), Agrupació Musical ‘El Deliri’ de Gorga (Guzmanes), Unió Musical de Llutxent, (Almogàvers), Unió Musical de L’Orxa (Muntanyesos), Unió Musical de Planes (Ligeros), Societat Musical ‘La Lira’ de Quatretonda (Vascos), Societat Ateneu Musical de Rafelguaraf (Verdes), Societat Instructiva Musical Real de Gandia (Berberiscos), Agrupació Artística Musical Real de Gandia (Andaluces), Unió Musical Torisense (Labradores), Societat Musical La Filarmònica Benillobense (Judíos), Agrupació Musical Serpis (Tomasinas), Societat Musical Nova d’Alcoi (Domingo Miques), Unió Musical d’Alcoi (Llana) i Corporació Musical Primitiva.