La mascareta deixarà de ser obligatòria en interiors

Únicament es manté la mesura en mitjans de transport públics, centres sanitaris i soci-sanitaris

La mascareta deixarà de ser obligatòria en interiors
La mascareta continuarà sent obligatòria en el transport públic. | ARXIU

La Ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat hui, després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) mantingut hui a Toledo que, es portarà al Consell de Ministre la decisió que la mascareta en interiors deixe de ser obligatòria, amb les excepcions dels mitjans de transport públic, centres sanitaris (hospitals o centres de salut) i centres soci-sanitaris (residències de majors). 

La idea és que aquesta mesura s’aprove el pròxim 19 d’abril, siga publicada el 20 en el Boletín Oficial del Estado (BOE) i que aqueix mateix dia entre en vigor. 

Es tracta d’un avanç més cap a la normalitat que coneixíem abans de la Covid-19, que se suma al llistat d’altres mesures adoptades, com la retirada d’aquesta obligatorietat en exteriors.

Malgrat això, es continuarà recomanant l’ús de la mascareta en interiors per a determinades persones, com les més vulnerables, persones majors, contactes prolongats en els quals no es puga mantindre la distància de 1,5 metres, etc.

L’alçament d’aquesta obligatorietat ja s’havia donat en alguns països d’Europa, i arriba després que es posara en marxa el nou protocol d’actuació dels contagis de Covid-19, ja que, des de la setmana passada, els casos positius amb símptomes lleus no han de fer-se test ni tampoc aïllar-se. 

Advertisements

Send this to a friend