Els Emirs de la Cordón presenten un documental històric d’Al-Azraq

Octavi Masià s'ha encarregat de la realització d'aquest projecte, en el qual participen escriptors i historiadors

Els Emirs de la Cordón presenten un documental històric d'Al-Azraq
Presentació del documental sobre Al-Azraq.

La Festa està vinculada a la cultura, alguna cosa que demostra l’última iniciativa realitzada pels Emirs de la Capitania de la filà Cordón, i que es va donar a conéixer la setmana passada.

Es tracta d’un documental sobre Al-Azraq, sobre el personatge com a tal, però des d’una perspectiva històrica.

Ernest Sempere, representant dels Emirs, ha detallat que aquesta va ser una idea que va sorgir en una de les primeres reunions del càrrec, que a poc a poc va anar agafant forma, ja que “volíem fer alguna cosa que no fora de festes”, per la qual cosa, han indagat en altres temes, com és el cas d’un dels protagonistes de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi: Al-Azraq, sobre el qual “vam veure que hi havia poca informació”.

Per a la seua elaboració, els Emirs han comptat amb Octavi Masià, que s’ha encarregat de la realització del documental.

A l’haver poca informació i també poques imatges, el fil conductor d’aquest projecte són les narracions dels escriptors i historiadors Josep Torró, Just I. Sellés, Víctor Nadal, Josep María Segura i Ricard Bañó.

Les imatges es complementen amb il·lustracions, recreacions, a més d’imatges aèries.

El documental –finançat pels emirs i l’Ajuntament d’Alcoi– dura 45 minuts i es va donar a conéixer el dissabte al públic, en octavimasia.com/al-azraqLa idea és presentar-ho més endavant en una projecció o cinefòrum.

Sempere ha remarcat que “com tot el que fem els Emirs, està dedicat a Quique Sanjuán”, Emir que va morir al febrer de l’any passat.

Advertisements

Send this to a friend