Montse Sirera i Simoni Fernández, fan història per a la gimnàstica de la Comunitat

Com les primeres jutges internacionals d'artística masculina i femenina

Com les primeres jutges internacionals d'artística masculina i femenina
Simoni Fernández i Montse Sirera al costat d’una gimnasta de L’Esport.

Montse Sirera i Simoni Fernández han fet història per a la gimnàstica artística de la Comunitat Valenciana. Ambdues acaben de superar satisfactòriament l’examen a jutge internacional d’aquest esport, a més amb notes per damunt de la categoria que ostentaran en el nou cicle olímpic.

En el seu moment, Montse Sirera es va erigir en la primera dona al nostre país a aprovar l’examen a jutge internacional per a puntuar competicions de gimnàstica artística masculina.
Han sigut tres cicles olímpics en els quals l’alcoiana, ara resident a Gijón per raons laborals i familiars, ha sigut l’única dona jutge en competicions internacionals de xics.

Recentment es va presentar a les proves per a renovar la seua condició de jutge internacional després d’acabar l’últim cicle olímpic i va tornar a aprovar l’examen, a més amb notes per damunt de la seua categoria, que és la 4, que li capaciten per a puntuar en competicions com uns Jocs del Mediterrani.

Després d’aquestos exàmens, que van ser en línia, Montse Sirera ha deixat de ser l’única dona espanyola amb categoria internacional en gimnàstica artística masculina, ja que una altra jutgessa de la nostra Comunitat, Gema Terrades, va aconseguir la nota per a tindre categoria 4 (categoria 3 capacita per a puntuar en Copes del Món, la 2 en Europeus i Mundials i la 1, en Olimpíades).

A elles dos se suma ara Simoni Fernández, que des d’aquesta setmana és la primera dona jutge internacional de la Comunitat Valenciana, però en gimnàstica artística femenina.
Montse Sirera, presidenta i fundadora del Club Gimnàstica L’Esport, de la qual Simoni Fernández és entrenadora i la directora esportiva, destaca la importància que dues alcoianes ostenten la consideració de jutges internacionals per al nou cicle olímpic.

“L’obtenció d’una bona o una mala nota en un campionat”, indica Sirera, “depén moltes vegades de si un exercici estan bé o mal muntat i comptar amb un jutge en un club suposa disposar d’un coneixement afegit que moltes vegades una entrenadora o un entrenador no té a l’hora de planificar un muntatge”.

L’alcoiana també entén que ser jutge internacional “suposa estar en contacte amb l’elit de la gimnàstica i que tres jutges de la Comunitat puguen puntuar en competicions internacionals suposa una cosa molt positiva per a aquest esport i la formació dels seus gimnastes i entrenadors”, subratlla.

Advertisements

Send this to a friend