El Consell aprova la creació de l’Escola Oficial d’Idiomes Virtual

Possibilitarà l'accés de tota la ciutadania a l'aprenentatge d'idiomes, amb independència de la localització geogràfica

Escola Oficial d'Idiomes Virtual
Exteriors de la seu de l’Escola Oficial a Alcoi. ARXIU

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es crea l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) Virtual Valenciana, iniciant un nou enfocament en l’ensenyament oficial d’idiomes en el territori valencià.

La creació d’una EOI virtual possibilitarà l’accés de tota la ciutadania a l’aprenentatge de qualsevol de les llengües impartides en les EOI, amb independència de la localització geogràfica i de l’oferta d’idiomes de la seua escola d’idiomes de proximitat.

La formació en les escoles oficials d’idiomes ha sigut, principalment, un ensenyament presencial. En aquest sentit, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha fet més accessible la formació presencial en idiomes amb la creació d’escoles al llarg de tot el territori valencià.

Així, en el curs 2015-2016 hi havia 15 escoles i una oferta de 10 idiomes, i en l’actualitat es disposa de 25 EOI i les seues respectives seccions, que ofereixen 17 idiomes.

La tipologia de l’alumnat de les EOI és de persones que s’han incorporat, o es troben en procés d’incorporació, al mercat laboral, la qual cosa en alguns casos dificulta l’assistència regular als cursos presencials. Així i tot, les necessitats del mercat laboral demanen, cada vegada més, la formació en llengües estrangeres.

Per aquest motiu, l’EOI Virtual s’adapta a dinàmiques socials per a acostar el coneixement d’idiomes a població que necessita els ensenyaments mitjançant un sistema d’aprenentatge flexible.

Avantatges

Entre els avantatges que comporta una EOI virtual, hi ha la possibilitat d’acollir alumnat amb independència de la capacitat de les instal·lacions, així com la disminució de desplaçaments físics del professorat i de l’alumnat, entre altres.

La seu administrativa de l’EOI Virtual se situarà a Castelló de la Plana i el seu àmbit d’actuació abastarà tot el territori valencià.

Amb aquest pas, la Conselleria procedirà a estructurar la nova EOI Virtual i la dotarà del personal necessari perquè el curs que ve estiga activa per a l’alumnat que opte per aquesta opció d’ensenyament d’idiomes.

El pròxim curs s’oferiran els estudis d’anglés i valencià, i la previsió és que en el curs 2023-2024 també s’oferisquen francés i alemany.

Advertisements

Send this to a friend