Creada la primera lliga local del corredor popular

Creada la primera lliga local del corredor popular
Presentació de la Lliga

El corredor popular de la nostra ciutat té un nou al·licient per a calçar-se unes sabatilles i penjar-se un dorsal almenys una vegada al mes aprofitant el ventall tan divers quant a carreres que se celebren a la nostra ciutat. Aquest projecte, sense precedents en l’esport local, era presentat fa uns dies sota el nom de Cursalcoi-La Lliga.

Es tracta d’una iniciativa en la qual, d’una banda, es busca incentivar al corredor popular i, de pas, que les carreres que s’organitzen a la ciutat es vegen afavorides pel desig d’aqueixos *runners per puntuar en el campionat local que es posa en marxa i la primera prova del qual puntuable serà una de les carreres més emblemàtiques de l’atletisme local, com és la Licitada a la Font Roja, que se celebra el pròxim 13 de març.

A la presentació de Cursalcoi-La Lliga va assistir el regidor d’esports, Alberto Belda, i Óscar Sanchis, organitzador de la Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros, com a promotor del projecte. “Des del mateix moment que em va traslladar la proposta, em va semblar una idea genial i la vam fer nostra. Portem des d’abans de l’estiu treballant en ella”, va recordar Belda.

Perquè la reglamentació i els objectius d’aquest nou campionat local puguen ser accessibles a tots els corredors populars de la ciutat, s’ha creat una web específica que ja ha entrat en servei. En ella, a més de poder consultar les diferents classificacions a mesura que la temporada avance, també es podrà comprovar el calendari de proves puntuables, que en aquesta primera edició seran onze.

Web en marxa
Com va destacar el regidor d’esports, es tracta d’un ventall de carreres d’allò més variat, ja que no sols inclou proves d’asfalt i urbanes, sinó pujades i carreres de muntanya. Algunes com és el cas de la Sant Silvestre Alcoiana o la Ecomarxa de Santa Ana, puntuarà per participar. La finalitat d’aquesta lliga és establir una classificació per a determinar els millors en cada categoria tant en homes com en dones. Hauran cinc en total: absoluta, promesa (18 a 24 anys), sènior (25 a 40 anys), veterà (41 a 50 anys) i màster (més de 50 anys).

De les onze carreres puntuables, per a optar a la classificació final es comptabilitzaran els sis millors resultats obtinguts. A més, s’establirà una altra classificació, en aquest cas de fidelitat, ja que hauran premis relacionats amb la pràctica de l’atletisme per als ‘finisher’, que també tindran diverses categories, en concret tres: aquells que hagen pres part en deu o les onze carreres, huit i nou, i sis i set proves. El lliurament de premis d’aquesta primera edició de Cursalcoi-La Lliga serà al febrer de 2023, durant la Fescam.

Onze carreres puntuables
A més d’una web, la lliga compta amb el seu propi logotip i fins a una agenda, que serà repartida entre tots els corredors que formen part de cadascun dels onze clubs existents a la ciutat. Les onze carreres puntuables ja tenen en la seua majoria data de celebració tancada. Obrirà el calendari la Pujada a la Font Roja (13 de març), li seguirà la 10K La Salle (2 d’abril), Cross Nocturn Salesians (6 de maig), Sprint Trail Solidari Santa Ana (al maig) Milla Solidaria Esclaves (4 de juny), 10K 3D (12 de juny), Pujada a Montcabrer (2 d’octubre), Trail Solidari Ciutat d’Alcoi (15 d’octubre), Cursa Solidària Vedruna (tercer trimestre de l’any), Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros (18 de desembre) i Sant Silvestre Alcoyana (31 de desembre).
“És una manera”, segons explicava Alberto Belda, “de donar-li valor a tot el que es fa a la ciutat, que pensem que és molt i està ben organitzat, incentivant al corredor popular i de pas que les organitzacions d’aquestes carreres es beneficien amb la participació d’aquests corredors. Són molts els clubs i atletes que cada setmana porten el nom d’Alcoi en l’àmbit de la Comunitat Valenciana o nacional, també a nivell internacional. Pensem que a través de Cursalcoi poden tindre aqueix reconeixement que, per exemple, no aconseguirien en una Gala de L’Esport. És un projecte que hem abordat amb molt d’afecte i que ens agradaria consolidar de cara al futur”, va voler subratllar el regidor d’esports.

Send this to a friend