Arranquen les conferències sobre el futur de l’economia

La primera ponència de ‘Alcoi mirant al futur’ va abordar la projecció de la banca així com la seua relació amb les empreses

Arranquen les conferències
Francisco Verdú i Pedro Ricondo van ser els ponents el dimarts. XAVI TEROL

En el marc del 60 aniversari de Rafael Valls-Asesoría, en aquest 2022 es duran a terme diverses conferències relacionades amb l’economia i les empreses, en les quals també participa l’Associació LHIA-Alcoi Industrial, i que es duen a terme en el Salón Rotonda del Círculo Industrial. La primera d’elles va tindre lloc aquest dimarts sota el títol ‘El futur de la banca i la seua relació amb l’empresa’. Els ponents van ser l’alcoià Francisco Verdú i Pedro Ricondo, natural de Bilbao, tots dos amb una llarga trajectòria en el món de la banca.

En aquesta conferència, es va fer un recorregut per la banca “dels últims 15 anys fins ara”, la qual cosa va servir per a “establir quina és l’autopista que ens condueix al futur”. En aquest procés, Ricondo va destacar a la tecnologia com “el motor” mentre que va esmentar l’ocorregut en la banca durant aquests últims temps. “És el que anomenem en banca Basilea III, que és constrényer a la banca dins d’una cotilla reguladora molt important, que ha fet que la banca haja passat de ser un bon negoci a un dolent”.

Precisament sobre eixes restriccions va parlar Verdú, partint de la crisi financera que es va iniciar l’any 2006-2007: “la banca ha tingut una sèrie de problemàtiques que han anat sumant-se una a l’altra, en primer lloc la gran morositat d’aqueixos moments, i potser, el que més ha afectat des del punt de vista de la generació de resultats ha sigut la caiguda dels tipus d’interés. Quan en un banc no hi ha creixement i hi ha tipus d’interés baix, no és negoci”. D’aquesta manera, Verdú va afirmar que “la banca s’ha constret molt i l’economia no li ha acompanyat, per la qual cosa ha hagut de buscar altres derivades per a fomentar el seu futur”, passant per la reconversió del sector “que ha fet que s’eliminaren la meitat de les oficines i que s’hagen perdut més de 100.000 ocupacions”.

Precisament, en aquest procés de digitalització i transformació tecnològica, l’alcoià va destacar la importància que les entitats s’adapten a aquest nou panorama, sent aquest “el gran repte de la banca”. Així, preveu que els pròxims anys siguen “de més convulsió, de més reducció del sector i de molta competència per altres elements externs, i les empreses hauran d’anar adaptant-se a aqueixos processos de tindre menys proveïdors financers”.

Per part seua, Rafael Valls, va detallar que la idea d’aquestes conferències, a més de commemorar el 60 aniversari de l’assessoria és tractar de “veure si d’alguna forma som capaces que els ensenyaments que hem adquirit al llarg de la nostra vida professional servisquen perquè la gent jove emprenedora, o l’empresariat, es reanime”, ja que assegura que “l’esperit empresarial a Alcoi està decaigut”.

Finalment, el president del Círculo Industrial, Indalecio Carbonell, va explicar que la intenció d’aquestes conferències, que continuaran al llarg d’aquest any, “és donar una projecció de futur a les empreses d’Alcoi amb temes interessants, d’actualitat, vinculats amb l’economia”.

Així, per part de persones expertes, també es parlarà sobre el mercat internacional, el futur de les pensions o de les cooperatives, a més de la banca privada i el suport a iniciatives empresarials.

La següent ponència d’aquest cicle ‘Alcoi mirant al futur’ serà el dimarts 15 febrer, a les 19’30 hores, a càrrec de Carlos Colomer, qui impartirà la conferència ‘Criptomonedes i la seua fiscalitat’.

Advertisements

Send this to a friend