El govern municipal reitera el compromís del Consell amb Rodes

El PP va afirmar que Alcoi serà “el germà pobre de districte digital”

Reiteren el compromís del Consell amb Rodes
Part de l’illa de Rodes on se situarà el Centre de Turisme.

EI PP i Compromís declaraven la setmana passada que el president de la Generalitat, Ximo Puig, havia “tirat per terra” el projecte de Districte Digital per a l’illa de Rodes i que la seu prevista per a Alcoi anava a ser “el germà pobre” en la Comunitat, arran d’una compareixença del cap del Consell en el debat de política general de les Corts. Unes declaracions que han portat al govern alcoià a eixir al pas per a reiterar el “compromís personal màxim” de Puig amb el projecte d’Alcoi.

Respecte a les crítiques sobre el finançament de l’obra de Rodes, el portaveu dels socialistes, Jordi Martínez, indica que “sembla que el PP no s’ha llegit com es finançarà Rodes, i en lloc de fer-ho afirma que ho pagarà l’Ajuntament. Perquè en cas d’haver-ho fet i saber com es pagarà, estaria mentint i no crec que siga aqueix cas”.

En aquest sentit, des del govern municipal remarquen que “l’Ajuntament d’Alcoi no pagarà 12 milions per Rodes. De fet, l’aportació del consistori és de 2,3 milions, mentre que els 9,5 milions restants procedeixen de diferents administracions. En concret, la Unió Europea, a través de l’estratègia EDUSI, aportarà 3,7 milions d’euros; la Generalitat Valenciana finançarà Rodes amb 4,8 milions d’euros i la Diputació d’Alacant pagarà 1.035.000 euros. Dels diners que es compromet a aportar el Consell, hi ha 2,2 milions que vindran de Turisme per a finançar íntegrament el Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior”.

“Una vegada més assistim a acusacions falses del Partit Popular, en aquest cas del seu portaveu, Juan Enrique Ruiz, qui ha afirmat literalment que mentre Districte Digital està invertint ja 13 milions a ampliar les seues instal·lacions en el port d’Alacant, a Alcoi és l’Ajuntament qui paga l’obra. El portaveu popular, al qual una vegada més se li ha unit Compromís Alcoi, mostrant la seua aliança a l’hora d’intentar desprestigiar al govern local a qualsevol preu, encara que siga dient coses que no són certes”, retrau Martínez.

Advertisements

Send this to a friend