Toni Francés basa la seua acció en indústria i fons europeus

De cara al nou curs polític, el primer edil d'Alcoi explica les línies d'actuació

Alcoi renova amb el Ministeri el cofinançament de l'Agent Local d'Innovació
Aquest servei se situarà finalment al parc de Rodes. | ARXIU

L’alcalde Toni Francés ha donat a conéixer les línies mestres de l’acció del seu govern de cara al nou curs polític, que ja ha començat. Segons avança, el curs arriba marcat per l’oportunitat que suposa finançar amb els fons europeus del Pla de Recuperació “els projectes necessaris per a materialitzar la transformació de la ciutat”, assenyalen des del govern municipal.

Recordar, en aquest sentit, que s’han preparat al voltant de 40 possibles actuacions, d’entre les que l’Oficina de Fons Europeus va seleccionant les que millor s’adapten a les diferents convocatòries d’ajudes que van sorgint dins del citat Pla de Recuperació. Aquests projectes corresponen a l’àmbit de la mobilitat sostenible, turisme, transformació digital i modernització de l’administració, així com construcció d’habitatge públic i rehabilitació d’edificis. Tal com s’ha vingut informant, ja s’han aconseguit els primers fons europeus per als projectes de vídeo actes i targeta ciutadana, en concret prop de 220.000 euros corresponents a la convocatòria d’enguany per a accions que incidisquen en la transformació digital i la modernització de l’administració.

Aquest és només un primer pas, perquè tal com apunta l’alcalde, Toni Francés, “el nostre Ajuntament podrà accedir a diferents línies d’aquests fons europeus perquè tenim les polítiques alineades amb els objectius europeus de sostenibilitat, de transformació digital, d’integració i d’igualtat, entre altres. Volem aprofitar al màxim aquest finançament per a millorar la qualitat de vida de les alcoianes i alcoians, així com per a enfortir les polítiques públiques i impulsar l’estratègia que tenim per a transformar la ciutat. Ser un dels pocs municipis que serviran com a model per a desenvolupar l’Agenda Urbana 2030 ens situa en una posició preferent per a l’obtenció de fons europeus”.

PLA INDUSTRIAL I RODES
Un altre objectiu prioritari en el nou curs polític que destaquen des del govern municipal és agilitar el Pla d’Impuls Industrial, que coordina i potència una trentena d’accions encaminades al desenvolupament d’aquest sector. Millorar el posicionament de la indústria, fomentar el desenvolupament del talent i l’emprenedoria, reduir la bretxa de gènere en el sector, modernitzar les àrees industrials, així com impulsar la transició ecològica, la digitalització i la innovació en la indústria són algunes de les línies en les quals s’incidirà.

En paraules de l’alcalde, “Alcoi ha sigut, és i ha de continuar sent una ciutat amb protagonisme industrial, un sector que ha demostrat, més si cap, la seua vital importància durant la pandèmia que estem vivint, que en molts casos s’ha reinventat, superat reptes i ha posat a l’abast de la ciutadania productes bàsics en temps rècord. És una indústria generadora d’ocupació i des de l’Ajuntament ratifiquem la nostra aposta decidida per un sector històric a la nostra ciutat”.

En línia amb això, la millora dels polígons industrials continuarà centrant l’acció de l’Ajuntament. Actualment es troba en marxa el concurs per a contractar diverses millores en els polígons de Cotes Baixes i La Beniata, i les actuacions portades ja a cap en les diferents àrees industrials, més les previstes enguany suposaran una inversió d’uns cinc milions d’euros, de la mà de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’Ajuntament d’Alcoi, sense oblidar que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana assumirà la construcció de la rotonda en la Zona Nord, que dóna accés a Cotes Baixes, amb un cost de més de 900.000 euros.

D’altra banda, en l’últim trimestre d’enguany està previst que s’inicien les obres del futur parc tecnològic i sociocultural de Rodes. El projecte s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà, i acollirà, a més, el Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi), alhora que serà seu de Districte Digital. La transformació de la poma de l’extinta indústria suposarà una inversió de 12 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aportarà un 10% en haver aconseguit diferents fonts de finançament, com són els fons europeus, al costat de l’aportació de la Generalitat Valenciana i la Diputació.

Pot llegir la notícia completa en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 11 de setembre de 2021.

Advertisements

Send this to a friend