Alcoi, focus internacional en l’àmbit d’enginyeria de projectes
Celebració del XXV Congrés Internacional de Direcció i Enginyeria de Projectes
Entre els dies 6 i 9 de juliol a l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Direcció i Enginyeria de Projectes, ha acollit –en modalitat semipresencial– el XXV Congrés Internacional de Direcció i Enginyeria de Projectes i el V Seminari Internacional en Direcció de Projectes. La jornada inaugural va tindre lloc el dimarts dia 6, en la sala d’actes del centre d’art contemporani IVAM CADA Alcoi.
El director de Campus, Pau Bernabéu va ser el primer a prendre la paraula, en el que va ser un succint repàs per la història de la institució universitària a la ciutat d’Alcoi. Va recordar, per exemple, els seus orígens associats a la Real Fàbrica de Paños d’Alcoi, allà pel segle XVIII. També la seua marxa com a centre d’estudis superior de preparació teòric pràctica, a través de quatre càtedres; i va fer referència a l’any 1853, quan es crearien tres centres d’ensenyament tècnic en tot l’estat, sent el d’Alcoi un d’ells.
Entre els últims esdeveniments concernents al campus, Bernabéu va destacar el trasllat de les instal·lacions a us edificis Ferrándiz i Carbonell. “La institució ha de buscar el progrés i la cohesió social de les nostres comarques. Aquest congrés ens posa a prova i l’hem superada amb nota”, va afegir el director en finalitzar la seua intervenció.
Recordem que el congrés ja tenia prevista la seua edició del passat any a Alcoi, i que a causa de l’esclat del Covid es va haver de realitzar enterament en línia. Per a aquesta edició s’han inscrit 170 participants, amb més de 250 ‘abstracts’ presentats (sent acceptats 181 d’ells). A més, els participants procedeixen de països tan dispars com Bolívia, Mèxic, el Regne Unit i Corea.
José Ignacio Torregrosa, anterior director del Campus i actual director general d’Avanç per a la Societat Digital, va recordar que el congrés serviria com “un aparador d’investigadors de tota Espanya”, i va incidir en la necessitat d’un canvi en el teixit socioeconòmic valencià cap a la digitalització.