Belda torna a Esports i es crea Societat Digital

Canvis en l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcoi

Belda torna a Esports i es crea Societat Digital
L’alcalde d’Alcoi i el nou equip de govern.

Ja es coneixen els canvis en el govern municipal anunciats per l’alcalde, Toni Francés, fa unes setmanes i que arriben motivats per dues qüestions: una, la jubilació del fins ara regidor d’Esports i Salut Pública, Miguel Juan Reig, que comunicava la seua eixida del govern la setmana passada, i la segona, la renúncia de Lorena Zamorano a la dedicació exclusiva per a compatibilitzar el seu treball amb el de secretària municipal de l’Ajuntament de Muro. Totes dues circumstàncies coincideixen, a més, amb l’equador de la legislatura i en paraules de Toni Francés, és “un bon moment per a reorganitzar i impulsar noves àrees de govern per a encarar aquests dos anys intensos”, assenyalava ahir en roda de premsa.
Segons remarcava, en els dos anys pròxims “hem d’afrontar reptes importants” i el primer entén que és “l’eixida de l’actual crisi econòmica” derivada de la Covid. Per a Francés resten “dos anys clau” que estaran marcats, destaca, per “una estratègia clara de transformació” encaminada a aconseguir “un nou model de ciutat basat en les persones, pensant en el seu futur i en el seu benestar”.
I amb aquestes premisses, el primer edil va presentar la nova composició del seu govern, on els canvis més destacats són el retorn d’Alberto Belda a la cartera d’Esports, alhora que hi haurà una regidoria de nova creació denominada Innovació, Indústria i Societat Digital, que recau en mans de l’últim a incorporar-se a les files de l’executiu local en substitució de Reig: Jordi Segura. A més, Jordi Martínez adquireix rellevància en una estructura de govern que passa a tindre per primera vegada un vicealcalde. Recordar que aquesta figura va funcionar durant el tripartit, entre els anys 2011 i 2012, càrrec que va exercir el llavors candidat del Bloc, Rafa Carbonell.
“Com a vicealcalde, Martínez tindrà un paper més important en la coordinació de l’acció de govern”, ha ressaltat Francés, qui incideix en què Martínez serà “fonamental” en la segona meitat de legislatura, assumint més funcions l’objectiu de les quals és “dirigir el futur d’aquesta ciutat”. En aquest sentit, el fins al moment edil d’Obres i Serveis i Mobilitat, manté aquestes àrees i passa a ocupar-se també d’Urbanisme, al mateix temps que reemplaça a Lorena Zamorano com primer tinent d’alcalde. Aquesta es queda com a segona tinenta i conservarà els departaments de Turisme, Patrimoni Històric i Contractació.
Un altre canvi significatiu és el que afecta Educació, que s’escindeix en les branques obligatòria i post-obligatòria i orientada a empreses (Formació), recaient aquesta última en Alberto Belda, mentre que cedeix a l’edil de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, la parcel·la d’Educació pròpiament. Silvestre, a més, ha sigut nomenat cinqué tinent d’alcalde.
Quant a Salut Pública, Tere Sanjuán serà l’encarregada d’estar al capdavant del departament, juntament amb els d’Informació i Defensa de la Ciutadania i Democràcia Participativa. Els edils que no pateixen cap alteració en les seues competències són Vanessa Moltó (Hisenda, Comerç i Règim Jurídic), Raül Llopis (Cultura, Seguretat i Política Lingüística), María Baca (Joventut i Habitatge), Aranza de Gràcia (Polítiques Socials) i Carol Ortiz (Festes i Gent Gran).

Crítiques de Compromís i PP
El portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, va ser el primer a reaccionar a la reestructuració de govern, fins i tot abans que Francés compareguera davant els mitjans de comunicació. Ivorra, que va conéixer els canvis de boca de l’alcalde a primera hora del matí “perquè ho saberen per mi i no per la premsa”, declarava Francés visiblement molest, va emetre un comunicat criticant la remodelació i assegurant que els canvis “són un intent de maquillar problemes greus” de l’equip de govern i que “posen de manifest la deficient gestió i l’esgotament”.
Per part seua, Quique Ruiz (PP) opina que aquests canvis “mínims només serveixen per a realçar a Jordi Martínez” i que evidencien “falta de planificació”.

Send this to a friend