La demolició del Bosco II inicia el camí cap a la unificació

Està previst que les obres arranquen en dos mesos en el marc del Pla Edificant

Sentència favorable per les obres del Sant Joan Bosco
Les obres per a demolir el Bosco II van arrancar en abril.

Dilluns passat va ser un dia marcat en roig per a la història de Cocentaina, ja que van començar els treballs per a demolir l’actual col·legi Sant Joan Bosco II, pas previ a la construcció del nou immoble que permetrà la unificació d’un centre educatiu dividit en dos edificis des de fa més de trenta anys.

Aquestes últimes obres arrancaran en el termini de dos mesos i seran possibles gràcies al Pla Edificant del Consell, així com al suport del Consistori de la vila comtal. “Estem parlant d’una inversió que ronda els sis milions d’euros, una de les més importants de les que s’han realitzat al nostre poble en els últims temps, i gràcies a elles els nostres escolars tindran un col·legi digne per a desenvolupar el seu aprenentatge”, manifestava l’alcaldessa i edil d’Educació, Mireia Estepa.

També l’ex alcalde de Cocentaina i actual sotssecretari de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rafa Briet, va ser present en l’inici de l’ensulsiada del Bosco II i va recordar el llarg camí recorregut fins a arribar al punt actual. “Han sigut anys de lluita contínua, de reivindicació i al final ha hagut de ser un govern socialista el que des de la Generalitat haja fet possible que aquest projecte comence a ser una realitat”, va dir.

Per part seua, la directora del Bosco, Rosana Soler, va informar que el projecte del nou col·legi ha sigut consensuat entre els tècnics de Conselleria i el mateix centre educatiu. “Creiem que la Generalitat Valenciana hauria de canviar els criteris a l’hora de fer un col·legi perquè ningú millor que nosaltres sap les necessitats que tenim en un centre educatiu”, va indicar.

Finalment, el director de l’obra, Ximo Valls, ha assenyalat que amb aquesta intervenció “es crearan dos edificis, un per a infantil i un altre per a primària, amb 18 aules per a classes i altres aules per a música, reforç o tallers. També s’habilitarà un menjador i un trinquet mentre que s’aprofitarà l’actual gimnàs que va ser construït a principis de la dècada del 2000“, va detallar.

Recordar que mentre duren les obres, els xiquets de Bosco II estan desenvolupant les seues classes a l’Aulari que l’Ajuntament va habilitar en el lloc que ocupava fins ara l’Alberg municipal. Aquest espai està situat a l’antic IES Pare Arques i al costat de les instal·lacions de la FPA Beniassent.

Advertisements

Send this to a friend