Ciudadanos planteja habilitar un cementeri de mascotes municipal

El demanarà en el pròxim ple amb la idea que Alcoi siga referent

La Generalitat destina 900.000 euros a entitats per a la defensa dels animals de companyia
Un gos rep les carícies d’un voluntari en les instal·lacions de l’alberg caní d’Alcoi. ARXIU

La portaveu del grup municipal de Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament d’Alcoi, Rosa García, ha presentat una moció al Ple d’abril en la qual sol·licita “establir un jardí-cementeri de mascotes de propietat municipal”. García ha defensat que “seria una gran notícia situar a Alcoi com un referent de respecte animal i que passe a formar part dels pocs municipis de la Comunitat que compta amb aquest servei, sense contravindre les ordenances de neteja pública i de recollida de residus, enterrament o abandó d’animals morts”.
L’edil ha assegurat que “aquesta iniciativa no sols cal entendre-la com una parcel·la de nínxols i tombes, aquest tipus d’instal·lacions porten associats complements ocupacionals que desemboquen en la creació d’ocupacions locals relacionades amb l’ornament i manteniment dels habitacles”. García ha indicat a més que “hi ha un desig lògic de tindre un lloc d’enterrament on poder expressar un últim reconeixement”.
El grup municipal de Ciudadanos demanarà a la resta de formacions representades a l’Ajuntament “que se sumen a aquesta iniciativa perquè Alcoi figure com un municipi sensible amb els animals de companyia”.

Send this to a friend