La majoria de municipis de l’àrea de Salut ja no estan en risc per Covid

L'evolució favorable ha derivat en la reobertura del consultori del Camí

La majoria de municipis de l'àrea de Salut ja no estan en risc per Covid
Alcoi es troba en ‘Risc Baix’ segons Sanitat | Arxiu

La situació sanitària continua millorant en el departament de Salut d’Alcoi, i per tant, en tots els municipis que el conformen. I és que, la majoria d’ells es troben fora de risc, i la resta continua evolucionant favorablement i les xifres cada vegada són millors.

Malgrat això, cal destacar que amb les actualitzacions realitzades per la conselleria de Sanitat el dimarts i el divendres, l’àrea ha sumat 36 nous positius i ha baixat 27 casos actius, per la qual cosa, s’han detectat més casos dels que han descendit. No obstant això, amb l’última actualització, la incidència acumulada (IA) del departament és de 43,05, per la qual cosa està en ‘Risc Baix’.

La setmana passada s’han hagut de tornar a lamentar defuncions, un total de 10, dels quals, 4 s’han produït a Ibi, 2 a Muro, altres 2 a Onil, un a Alcoi un altre en Banyeres.

Els municipis en els quals continua havent-hi casos actius són Alcoi (21); Balones (1); Banyeres (14); Castalla (1); Cocentaina (9); Gaianes (1); Ibi (4); Muro (6) i Onil (2). D’ells, Ibi i Castalla estan ja en la nova normalitat en tindre una incidència menor a 25; Alcoi i Onil estan en Risc Baix (entre 25 i 50 de IA); qualificades de Risc Mitjà es troben Muro i Cocentaina; mentre que el risc en Banyeres i Gaianes és alt. En el segon cas, cal assenyalar que tan sols hi ha un cas actiu, però en tractar-se d’una localitat de pocs habitants, la incidència es dispara, el mateix que succeeix a Balones, municipi considerat de Risc Extrem amb una incidència de 763,36 a pesar que solament hi ha un cas actiu.

La millora de la situació sanitària es continua reflectint a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, on durant la setmana passada hi ha hagut tres persones hospitalitzades en planta per Covid-19, segons fonts del departament de Salut, i continua havent-hi pacients en l’UCI a conseqüència d’aquest nou coronavirus.

Des de l’àrea s’indica que malgrat la millora, l’hospital segueix amb les mesures preventives i les restriccions, com per exemple, que no estan permesos els acompanyants excepte en casos concrets com l’acompanyament de menors.

OBERTURA CONSULTORI EL CAMÍ
L’evolució favorable de la situació també ha derivat en la reobertura del consultori del Camí, pertanyent al Centre de Salut Plaça de Dins. Així ho va comunicar l’Ajuntament d’Alcoi a principis d’aquesta setmana, explicant que des de Sanitat s’havia pres la citada decisió després d’haver avaluat “la situació sanitària actual i els recursos disponibles”. Així, des del dimecres 10, aquest centre torna a estar obert.

Send this to a friend