El pressupost de 2021 tira avant per una àmplia majoria

Guanyar es va abstindre i Vox i PP van votar en contra

El Ple de pressupostos es va dur a terme ahir divendres de manera telemàtica.

Finalment es va mantindre l’acord previst entorn dels pressupostos municipals de 2021, que van comptar amb el suport de 18 dels 25 regidors del Ple, celebrat ahir divendres de manera telemàtica. Compromís, Ciutadans i Podem van confirmar el seu vot favorable, tal com havien anunciat anteriorment, mentre que Guanyar va decidir abstindre’s, i Vox i PP van votar en contra. Un resultat que l’alcalde Toni Francés va valorar quasi com un triomf malgrat assegurar que “la intenció” dels populars a principis de setmana era altra. En aquest sentit, els va acusar d’utilitzar “estratègies partidistes” i “anteposar-les als interessos” de la ciutadania, per la qual cosa va demanar al seu portaveu, Quique Ruiz, que en endavant siga “fiable” en el moment de negociar i “que en privat no diga una cosa i després faça el teatret”.

Per part de Vox, a l’hora de justificar el vot en contra, el seu regidor David Abad va qualificar els pressupostos com a “insuficients”, “de ficció” i que “no contemplen la gravetat del que estem vivint”. Tal com va exposar, els comptes per a l’exercici en curs “no recullen cap de les mesures” proposades per la formació en matèria de sanitat i reactivació econòmica, acusant el govern municipal de “anar a remolc” de la Generalitat en aquestes qüestions.

En opinió d’Abad, l’empresa pública que es busca crear serà un “fracàs” i vaticina que “es convertirà en un altre dels seus quiosquets”, com l’IVAM CADA o el complex esportiu Eduardo Latorre, remarca. D’altra banda, considera que el manteniment de la ciutat és “lamentable” en “zones menys visibles” i que el pressupost no reflecteix inversió suficient en aquest apartat, com tampoc per a ajudar als sectors econòmics afectats per la Covid. “Han condemnat a mort a l’hostaleria”, sentència.

En desacord amb el mecanisme
Del costat de Guanyar, el seu portaveu Sandra Obiol va manifestar estar en desacord amb el mecanisme d’elaboració dels pressupostos apuntant que la negociació no busca acords, al seu parer, sinó “cotes de poder” i de “visibilitat mediàtica”, en clara referència a les rodes de premsa convocades pel govern aquesta setmana per a donar a conéixer el suport de Ciutadans i Podem als comptes municipals. Així mateix, creu que no són uns pressupostos equitatius per barris i quant a gènere.

Obiol també va recordar que les esmenes presentades per la formació havien sigut entorn del reforç de la inversió social, increment de les ajudes a empreses i autònoms, major transparència en les subvencions i un pla d’emancipació juvenil, entre altres propostes. Sobre algunes d’elles, va aclarir, “tenim el compromís del govern” de dur-les a terme, però “volem veure si es fan realitat. Amb l’abstenció ens reservem el dret de dubtar que aquests pressupostos siguen els que necessita la ciutat”, concloïa l’edil de Guanyar.

> Trobaran la crònica completa del Ple de pressupostos en l’edició en paper del dissabte 6 de febrer de El Nostre Ciutat.

Send this to a friend