El PP lamenta que Francés mentisca

Alerta d'una infracció administrativa per tornar a la seua segona residència en ple confinament

El PP sol·licita un estudi sobre les causes de l'alta incidència Covid
El portaveu popular Enrique Ruiz en una intervenció durant un Ple municipal | Arxiu

El Partit Popular d’Alcoi lamenta que l’alcalde, Antonio Francés, recórrega a mentides per a tractar de justificar la seua fugida de la ciutat en el pitjor moment de la pandèmia i el fet d’haver-se saltat el tancament perimetral decretat de cap de setmana per la Generalitat. “Davant fets gravíssims no valen ni les excuses ni les mentides”, afirma el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

Ruiz alerta que l’alcalde esmente quan, en roda de premsa, assegura que ha actuat “correctament” i no s’ha saltat el tancament perimetral decretat per a municipis de més de 50.000 habitants entre el divendres a les 15.00 hores i el dilluns a les 6.00 hores. El PP subratlla que Francés va acudir el diumenge a una missa i, en ple confinament, va tornar a la seua segona residència. “Ni l’estat d’alarma ni el les restriccions de mobilitat imposades per la Generalitat permeten eixir a una segona residència durant el tancament perimetral, que és el que va fer l’alcalde”, manifesta Ruiz.

El regidor del PP, després de consultar amb experts, assenyala que l’alcalde “va incórrer en una infracció administrativa en retornar del treball a Penàguila, on té el segon habitatge, i no al seu lloc de residència habitual, que està a Alcoi”. “Anar a una segona residència no és una causa justificada i per tant és un fet sancionable”, recalca el portaveu del PP.

Per a Ruiz, les disculpes de Francés no són suficients. “Estem davant fets lamentables: no podem tolerar que l’alcalde abandone Alcoi en el pitjor moment de la pandèmia ni tampoc podem consentir que un alcalde se salte una normativa que el que cerca és frenar el nombre de contagis i salvar vides”, raona Ruiz. “L’exemple que ha donat l’alcalde és vergonyós”, conclou.

Advertisements

Send this to a friend