Des de la Protectora d’Alcoi valoren positivament les obres de millora

Més de 60 gossos i 20 gats esperen ser adoptats en l'alberg

Un nuevo hogar
En 2020 van entrar 77 nous gossos i 41 gats | Arxiu

Amistat, lleialtat i companyia. Les mascotes són un més de la família quan entren en una llar, però abans de comprar un gos o un gat s’ha de pensar que molts d’ells estan esperant ser acollits en les protectores.

Durant l’any passat, en la Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi han entrat 77 nous gossos i 41 gats, però les adopcions no són les suficients per a trobar una llar a totes aquestes mascotes. Per això, la Protectora d’Alcoi fa una gran labor cuidant-los cada dia

L’últim dia de l’any, en aquest alberg estaven comptabilitzats un total de 60 gossos i 20 gats, els quals tindran un espai reformat en poc temps, ja que s’estan duent a terme les obres de millora de l’alberg. “Aquestes instal·lacions pateixen un desgast per la zona en la qual està pel que havíem arribat a un moment en el qual tot el recinte estava bastant deteriorat”, explica Dani Pérez, president de la societat i afig: “Valorem molt positivament la inversió que s’ha fet, que no ha sigut xicoteta, perquè feia molta falta realitzar aquestes millores”.

Durant tot l’any els animals requereixen de mantes, però ara, amb la temporada de fred i neu encara més. “Hem arribat a una mínima de -8 °C pel que tot tipus de mantes són fonamentals. Enguany fins i tot hem hagut de folrar les gàbies amb les mantes per a resguardar als gossos i gats de l’alberge”, assenyala Pérez.

Tota ajuda és bona i hi ha moltes maneres per a col·laborar. Tot aquell que puga pot donar menjar, joguets o mantes, però també regalant el propi temps. “Ara mateix, per la situació *Covid en la qual ens trobem, no hi ha activitats, però sempre es necessita ajuda amb qualsevol mena de tasca que es realitza en la protectora. Els animals necessiten cures, higiene i passejos, així que mai sobren mans i quan reobriguem les necessitarem”, apunta el seu president.

Per aquesta situació de pandèmia, la protectora d’Animals d’Alcoi tampoc pot organitzar els seus esdeveniments i mercats ambulants per a la recollida d’ingressos. “De normal comptem amb aquests diners i enguany serà impossible”, lamenta. Tot aquell que vulga ajudar pot ser soci amb 25 euros a l’any, apadrinar a un animal amb 15 euros per trimestre o donar un euro al mes. També es poden realitzar donacions puntuals, “enguany ho necessitem més que mai”, conclou.

Send this to a friend