La saturació a l’Hospital continua augmentant

S'habiliten espais en rehabilitació i la cafeteria per a donar resposta a la pandèmia

La saturació a l'Hospital continua augmentant
Habitació de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. ARXIU

La pressió i situació de saturació de l’hospital Verge dels Lliris continua augmentant i a dia d’ahir, segons confirma el gerent del departament de Salut d’Alcoi, Enrique Barbeito, havien 219 pacients ingressats en planta i 17 en UCI, de 18 llits disponibles, després d’afegir la unitat de reanimació post anestèsica davant les necessitats sanitàries, ja que habitualment, la capacitat és de 10 llits.
Davant aquestes xifres, i la previsió que els casos i els ingressos continuen augmentant en els pròxims dies, es continuen habilitant nous espais a l’hospital a més de derivar pacients a altres clíniques, “si ens els accepten, perquè cada vegada hi ha més dificultat”, reconeix Barbeito.
Així, una de les unitats que s’està habilitant és la de maternitat. El gerent detalla que l’àrea de paritori s’ha convertit en una Unitat Puerperal de Curta Estada, és a dir, que si el pediatre i el ginecòleg donen el vistiplau, es donaria “l’alta precoç”. Tots els casos estaran condicionats a la pressió assistencial que hi haja en el moment determinat del part, però algunes cesàries o parts programats, seran derivats a l’hospital d’Ontinyent o al d’Elda.
D’altra banda, s’estan traslladant llits des del CEEM i des del Sanatori Sant Jordi, 23 i 10 respectivament, per a ampliar la xifra inicial de 302. “Estem a punt d’obrir 12 llits en rehabilitació i altres 14 en cafeteria, on s’està muntant el control d’infermeria, habilitant la sala de materials, els medicaments…”, detalla Barbeito.
Quant a la vacunació contra la Covid-19, el gerent comenta que la previsió és que la setmana vinent se subministre la segona dosi als treballadors de l’hospital, i que aquesta mateixa setmana s’ha continuat amb el procediment en residències de majors de la zona.

Advertisements

Send this to a friend