Campanyes per uns joguets no sexistes

A càrrec de la regidoria d'Igualtat i la Mancomunitat

Campanyes per uns joguets no sexistes
Bosses de paper que ofereixen els comerços

La regidoria d’Igualtat ha elaborat un decàleg per a triar jocs i joguets no sexistes, no violents amb la intenció que els qui vagen a fer regals aquest Nadal, reflexionen abans de comprar i tinguen en compte les recomanacions. A més, ha posat bosses de paper, a la disposició dels diferents comerços de la ciutat per a fer regals, que visibilitzen la campanya del joguet no sexista 2020.

El decàleg, entre altres coses, explica que no hi ha joguets de xiquets o xiquetes, el joc és lliure i espontani. També indica que les etiquetes socials del blau i el rosa són estereotips que limiten la creativitat.

A més fa una sèrie de recomanacions com que cal triar joguets que mostren la diversitat de cada persona, amb els quals xiquets i xiquetes estiguen cooperant i compartint espais, tant públics com domèstics. S’ha de regalar joguets que ajuden a promoure les capacitats i habilitats personals, que potencien la igualtat en la participació i el desenvolupament de sentiments i afectes, evitant joguets, jocs i videojocs violents. S’ha d’educar per a resoldre els problemes de manera positiva, constructiva i creativa, amb una bona elecció de joguets també s’està educant.

“Volem conscienciar a la ciutadania de la importància de l’elecció de joguets sense condicionants de gènere a l’hora de fer un regal. Els joguets faciliten el desenvolupament de les diferents capacitats cognitives en xiquets i xiquetes, les quals els preparen per al futur. Joguets que reprodueixen els estereotips de gènere, limiten el seu desenvolupament i perpetuen la desigualtat existent”, afirma l’edil Aranza de Gràcia.

TAMBÉ LA MANCOMUNITAT
Assenyalar que l’Ajuntament d’Alcoi no és l’única institució que impulsa una campanya en aquest sentit. El Servei D’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha llançat la seua pròpia contra els regals sexistes. Enguany, la campanya té per lema “El que posa en la carta als Reis Mags és el que importa. No hi ha regals femenins ni masculins”, i vol sensibilitzar a la població sobre aquesta qüestió.

Advertisements

Send this to a friend