Néstor Abad, cinqué títol d’Espanya

A més d'imposar-se en la general absoluta, va ser or en anelles, paral·leles i barra fixa

Cinc títols nacionals comencen a ser paraules majors
L’alcoià executant l’exercici d’anelles en el qual va aconseguir un dels tres ors per aparells.

Cinc títols nacionals comencen a ser paraules majors. Això sense comptar els que va aconseguir en categories inferiors. Un palmarés envejable que converteixen a Néstor Abad, als seus 27 anys, en llegenda viva de la gimnàstica artística espanyola. Un domini que va prolongar i va augmentar al començament de setmana en el pavelló Pisuerga de Valladolid durant la celebració del Campionat d’Espanya més especial, sense públic en les graderies i rigorosos protocols per la pandèmia.
Néstor Abad va fer bons els pronòstics que li situaven com a gran favorit per a revalidar títol per tercer any consecutiu i cinquena vegada en la seua carrera. Va ser el millor en tres dels sis aparells, anelles, paral·leles i barra fixa, penjant-se per tant la medalla d’or, a més de ser bronze en cavall amb arcs. En salt va guanyar Adrià Vera, en sòl ho va fer Nicolau Mir i en arcs, Thierno Boubacar.
L’alcoià va obtindre una nota final de 82.450, completant el podi Thierno Boubacar amb 79.400 punts i Adrià Vera amb 78.550, que van aconseguir el segon i el tercer lloc, respectivament. Sumava d’aquesta manera el seu cinqué títol nacional després dels obtinguts a Càceres (2015), Guadalajara (2016 i 2018) i València (2019), no podent competir en el Nacional de 2017 per lesió.
“Era la primera competició oficial després de molts mesos”, explica l’alcoià, “si bé és cert que dues setmanes abans vaig estar competint a Alemanya i això em va ajudar a tindre una millor visió de la competició que els altres rivals. Va ser tot molt especial per les circumstàncies en les quals es va disputar el Nacional. Vaig estar més pendent de recuperar sensacions i la meua gimnàstica, de provar exercicis nous, que si era o no favorit. Això no vol dir que no estic content, és una gran satisfacció aquest títol i la victòria en el Nacional em dóna molta confiança de cara al que ve”.
Néstor Abad reconeix que tenia unes enormes ganes de tornar a competir després d’una espera tan llarga. “Durant la quarantena vaig arribar atabalar-me una mica. Centrar-me només en la preparació física va ser molt estressant per a mi. Afortunadament a nivell familiar vaig poder gaudir molt dels meus. La volta després del confinament va ser especial. Tot molt progressiu al principi, tractant que el meu cos anara assimilant la càrrega de treball. En els primers dies donava la sensació que en comptes de tres mesos sense entrenar semblava que haguera estat tres anys, va costar bastant recuperar la forma”.
Confessa que no tot ha sigut negatiu, que l’aturada ha permés tindre una altra visió en aquesta volta a la normalitat. “Crec que ens ha vingut bé a tots, estem treballant millor que abans. El confinament va permetre al nostre entrenador estudiar nous sistemes de com aplicar millor la força i la resistència al nostre dia a dia. Això ens ha permés introduir algunes novetats en els nostres exercicis i el primer lloc on hem pogut posar-los en pràctica ha sigut en el Campionat d’Espanya”.
Sobre la seua participació en el Nacional, va indicar que “en tot moment em vaig sentir molt còmode. Només vaig tindre el contratemps en cavall amb arcs. La resta d’aparells em van eixir millor del que m’esperava. Encara no estic al 100 per 100, em queda encara molt, però aquest resultat en el Nacional em dóna molta confiança sabent que estic a un bon nivell”.
Ara espera que abans de finals d’any o principis del pròxim es faça públic el calendari de competicions per a 2021, que recordem serà olímpic. “Encara no ens han dit gens segur, només que la primera Copa del Món possiblement és al febrer a Alemanya”, destaca Néstor Abad, qui ha elevat la freqüència de les seues estades a la nostra ciutat, ja que a causa de la pandèmia la seua dona i els seus dos fills van acabar abandonat la seua residència de Madrid per a traslladar-se a viure ací i ell aprofita les finalitats de setmanes per a desplaçar-se i estar amb ells.

Send this to a friend