Facebook adquireix una startup ‘alcoiana’

Creada pels enginyers Omar i Pablo Pera

Facebook adquireix una startup ‘alcoiana’
Omar y Pablo Pera a Nova York

El mes de maig passat, la firma estatunidenca Kustomer comprava l’empresa d’Intel·ligència Artificial Reply.ai amb segell alcoià, amb la finalitat de millorar els chatbots en la seua plataforma. Ara és Facebook qui ha comprat per 1.000 milions de dòlars Kustomer, l’empresa de gestió de clients, han informat diversos mitjans.

Aquesta startup impulsada pels alcoians Omar i Pablo Pera ajuda altres companyies a millorar l’atenció al client oferint respostes instantànies als seus clients usant intel·ligència artificial a base de chatbots i altres eines. Aquest treball ha sigut valorat per Facebook qui ja utilitza aquesta intel·ligència amb l’objectiu d’expandir les seues capacitats a eines de servei al client.

ORIGEN DE REPLAY.AI
Abans de Reply.ai, els enginyers Pablo i Omar van fundar una altra empresa dedicada al desenvolupament d’apps d’entreteniment amb més de 50 milions d’usuaris. “Ens vam adonar que necessitàvem ajudar les companyies a oferir respostes instantànies a preguntes senzilles d’atenció al client usant intel·ligència artificial”, afirmen.

Així va sorgir la idea per a formar l’equip de Replay, integrat per 17 persones, treballava totalment en remot des de Nova York Chicago, Madrid, Alcoi, Castelló, Pamplona i Barcelona. Reply va rebre 3,2 milions d’euros de finançament d’inversors com JME, All Iron, Bull Partners i Seedcamp.

Amb l’adquisició per part de Kustomer, tot l’equip de Reply va continuar treballant per a ajudar a integrar intel·ligència artificial en Kustomer. Ara, aquests dos alcoians poden celebrar ser part del projecte de 1.000 milions de dòlars amb el seu treball des de Reply.ai per a Kustomer.

Send this to a friend