El 5 de desembre s’inicia la campanya de butà de Càritas

Càritas estarà en les casetes solidàries de la Fireta del Nadal de 10:30 a 14h i de 17 a 20:30h.

El 5 de desembre s'inicia la campanya de butà de Càritas
Caseta solidària de Càritas cedida per l’Ajuntament

Com cada any per aquestes dates, Càritas és una entitat clau per a ajudar a les més de 400 famílies alcoianes en aquests moments. La campanya de butà s’inicia el pròxim 5 de desembre amb la Fireta de Nadal. Durant tres dies, Càritas estarà en les casetes solidàries situades en la Glorieta de 10:30 a 14h i de 17 a 20:30h.

“Participem en aquest esdeveniment des de la primera edició de la Fireta del Nadal amb l’objectiu de recollir donatius per a la compra de bombones de butà”. Informar que, a l’ésser un any atípic, estarà l’opció de realitzar aquesta donació de diners amb targeta.

Des del primer any han obtingut l’ajuda dels alcoians, “en la primera campanya l’objectiu era recaptar diners per a poder comprar un total de 72 bombones de butà i es van aconseguir més de 400 i ens alegra que cada any es mantinga aqueixa xifra. Esperem que enguany siga igual”, explica Santi Segura, Delegat Arxiprestal de Càritas Alcoi.

Durant tot el mes de desembre, les persones que vulguen realitzar el donatiu podran acudir a les diferents parròquies de la ciutat, però també es podrà donar a través de transferència en el Banc Sabadell (ES95 0081 0267 8600 0671 2084), de Caixa Bank (ES35 2100 2252 2402 0020 0483) o per Bizum al 01422 seleccionant ‘Pagament a ONG’. En qualsevol de les diferents opcions s’haurà de posar en el concepte ‘Butà’ si el donant vol destinar la quantia a aquest producte o ‘Quilo’ si prefereixen destinar-ho a la compra d’aliments.

La campanya del pot també està en marxa per a poder ajudar a unes 1.500 persones que estan sent ateses per Càritas a Alcoi. “Enguany és una mica especial. D’una banda, hi ha col·legis que disposen guardioles per a realitzar les donacions i altres que tindran recollida d’aliments. Estem modificant la campanya segons les necessitats de cada centre. D’altra banda, els grups juvenils que cada any passaven per les cases, enguany no podran fer-ho pel que estem incentivant que les persones donen a través de transferència o de Bizum per a facilitar la campanya i superar els 6.000 quilos d’aliments que vam recaptar el mes de desembre passat”, argumenta Segura.

Amb aquesta mena de donatiu, i sota el lema, ‘Euro per quilo’, Santi Segura explica que és molt més rendible comprar els aliments des de Càritas. “Una persona pot comprar un quilo d’arròs en un supermercat, nosaltres podem comprar quilo i mig” i afig: “Pel que comprant una quantitat major d’aliments, podem arribar a comprar més aliments a un menor preu”.

Finalment, anunciar que Càritas llançarà durant els primers dies de desembre una nova web. Des de caritasalcoy.org es podrà realitzar la donació d’aliments decidint què comprar amb aqueixa aportació. “Aquesta pàgina web, és una botiga per a fer donatius i recrea l’economat assenyalant els aliments que es podrien comprar amb aqueixa quantitat de diners. És una manera d’interactuar amb Càritas d’una forma diferent”, finalitza Segura.

Send this to a friend