El PP insta a defensar l’educació concertada a Alcoi

Mitjançant una moció que presentarà al ple de desembre

El PP insta a defensar l'educació concertada a Alcoi
Llaç reivindicatiu contra la Llei Celaá en un col·legi d’Alcoi

El Partit Popular d’Alcoi presentarà una moció al Ple de desembre en la qual insta el Govern d’Espanya a modificar la reforma educativa, coneguda com a Llei Celaá, per a “augmentar la qualitat del sistema educatiu i garantir els drets fonamentals de les famílies, recollits en la Constitució”, assenyalen.

El PP sosté que l’Ajuntament “ha de manifestar-se en contra d’una legislació que suprimeix la demanda social a l’hora d’oferir places educatives, la qual cosa posa en risc l’educació concertada, a la qual pertany el 80% dels centres de la ciutat. Alcoi és un exemple clar de com els centres concertats garanteixen una oferta plural complementària a la xarxa pública”, explica el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

El PP adverteix que la Llei orgànica de Modificació de la Llei orgànica d’Educació (LOMLOE) o Llei Celaá ha sigut tramitada pel Govern de Pedro Sánchez “a esquena de la comunitat educativa i de la societat espanyola: va iniciar el seu tràmit parlamentari en ple estat d’alarma i no ha sigut informada pel Consell d’Estat ni pel Consell Escolar de l’Estat. A més, el Govern s’ha negat al fet que experts i representants de la comunitat educativa informaren i assessoraren la Comissió d’Educació del Congrés”, remarca. 

El Partit Popular considera que la LOMLOE és un “atac frontal” a la democràcia i “un fre perquè el nostre sistema educatiu abast els nivells de qualitat, equitat i llibertat propis dels sistemes educatius més moderns i innovadors”.

En la moció, el grup municipal popular proposa, entre altres acords, instar el Govern d’Espanya a tornar al Pacte Constitucional en matèria educativa i “respectar la doctrina constitucional que garanteixen el dret de les famílies a triar model educatiu i centre on escolaritzar als seus fills. També planteja respectar i complir l’article 27.3 de la Constitució, que obliga els poders públics a garantir el dret que assisteix als pares perquè els seus fills reben formació religiosa i moral d’acord amb les seues conviccions”, detallen. 

Send this to a friend