La ASJ cancel·la les representacions del sainet fester

Estaven previstes per a aquest cap de setmana

La ASJ cancel·la les representacions del sainet fester
Un dels assajos del Quadre Artístic de la ASJ

La programació de Mig Any d’enguany anava a culminar aquesta setmana amb una doble sessió de teatre fester en el Teatre Calderón a través del ‘Festival d’humor al confinament’ a càrrec del Quadre Artístic de la Associació de Sant Jordi (ASJ). No obstant això, amb les noves restriccions pel Covid, la ASJ ha decidit cancel·lar les representacions del sainet fester previstes per a aquest cap de setmana (30 i 31 d’octubre).

La ASJ entén que, davant el nou estat d’alarma i apel·lant a la responsabilitat col·lectiva, la decisió més concorde al moment actual implica limitar el contacte social entre les persones del nostre entorn i, per tant, deixar per a temps millors les representacions teatrals.

CLAU D’HUMOR

Com el títol de l’obra ‘Pensat i fet’, així es va prendre la decisió de tirar avant aquest festival, segons expliquen membres del Quadre Artístic. D’aquesta manera, en tot just un mes van decidir el contingut del festival, van realitzar assajos i van buscar alguns detalls que complementaran aquesta espècie de sainet.

Un total de 8 actors anaven a participar en les tres parts. D’una banda, els sketchs escrits per Óscar Martínez, que ja es van veure en les gales de ‘Crida de Festa’, conformava un dels blocs. Segons detalla el mateix Martínez aquests fragments “parlen sobre com s’han pres els festers el mes d’abril, ja que va haver-hi diferents maneres de prendre’s les no festes”. L’autor afig que, ‘Centre de confinament’, com es diuen aquests sketchs, “representen dos dies diferents. Són dos matrimonis que ixen al balcó perquè no es pot eixir al carrer. S’expliquen com viu cadascun el confinament, siga referent a les festes o en general a les vivències que van tindre, però portades a l’extrem i a l’humor”.

Elvira Pérez i Paco Aznar eren els protagonistes d’una altra de les parts. El propi Aznzar detalla que era una interpretació “en clau d’humor” en la qual es parla d’“un fester que arriba tard a casa i la olleta ja està freda”. Una peça que anava a veure per primera vegada la llum en aquest festival, mentre que, finalment, Carmina Aznar era l’actriu protagonista de l’última part. En aquest cas, era un reestrene de ‘Conferència amb Madrid’ d’Armando Santacreu que es va estrenar sobre un escenari a l’octubre de l’any 1986 a càrrec de Luisa Gonzálbez. Aznar explica que el text tracta sobre una època en “la qual estava de moda parlar en castellà, i els que no sabien parlar-ho traduïen del valencià per deducció”, la qual cosa es converteix en l’eix principal humorístic d’aquesta espècie de monòleg en el qual anaven a haver-hi dues veus en off.

Des del Quadre Artístic de la ASJ es detallava que entre les parts que conformen el festival i també per a l’inici d’aquesta obra s’havia buscat una opció perquè li resulte amena al públic. “Entre una part i una altra hi havia un xicotet ballet de Carmina Nadal” i també anaven a actuar el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta.

Paco Aznar argumenta que es va prendre la decisió de tirar avant aquest festival amb el propòsit de reposar d’alguna manera el sainet que havia previst per a abril ‘Ja tenim balcó’ i d’oferir una alternativa amb el teatre com a protagonista, ja que “tenim un públic assidu als sainets i no volíem que el Mig Any es quedara sense teatre” i el sainet esmentat no es podia representar a causa de la quantitat d’actors que requeria, i que l’actual crisi sanitària impedeix.

D’aquesta manera, aquest ‘Festival d’humor al confinament’ queda suspés per la mateixa raó, limitar el contacte social entre les persones com a prevenció.

Advertisements

Send this to a friend