Dos helicòpters i més personal per a combatre els incendis forestals

El Consorci Provincial de Bombers comptarà aquest estiu per primera vegada amb dos helicòpters per als serveis d’emergència. Aquesta nova aeronau compta amb capacitat per a sis passatgers a més del pilot, i romandrà al Parc Central de Sant Vicent del Raspeig fins a finals del mes de setembre.

Davant l’augment d’alertes per altes temperatures, el diputat d’Emergències Javier Sendra, ha donat a conéixer tots els detalls del dispositiu que el consorci ha dissenyat per a tota la temporada estival, i que inclou la activació de les reguardes de Santa Pola i Pilar de la Horadada, Baix Vinalopó i Vega Baixa respectivament.

El cost del nou mig aeri per a la Diputació suposa un total de 208.000 euros, i s’utilitzarà principalment per a la coordinació i extinció d’incendis forestals, a més de l’atenció de grans emergències. “La incorporació d’aquest helicòpter ens permetrà reduir els temps d’intervenció i obtindre una visió més precisa del lloc dels fets i del comportament, magnitud i avanç del foc. Gràcies a aquestes tasques de reconeixement i de la informació obtinguda, es podran dissenyar de manera més precisa i eficaç els plans d’extinció”, declarava José Rubio, inspector cap del CPB de bombers.

Les reguardes de Santa Pola i Pilar de la Horadada estaran formats per un comandament (sergent o cap) i tres bombers amb vehicle durant 12 hores diàries, més concretament entre les 10 deu del matí fins a les 10 de la nit.

Foto: Javier Sendra al costat de José Rubio, inspector cap del CPB de bombers

Send this to a friend