Reclamen la continuïtat de l’Oficina de Mediació Laboral

L’Oficina de Mediació i Arbitratge Laboral (SMAC) d’Alcoi ha deixat de prestar servei. El motiu no és un altre que l’ascens de la lletrada Conciliadora del Servei de mediació, que ha sigut traslladada a la Delegació de Treball d’Alacant. L’oficina, informen des del col·legi d’Advocats d’Alcoi, tramita al voltant de 2.800 assumptes a l’any, que de no reprendre’s el servei obligaria a desplaçar-se a Alacant o València.
Els Ajuntaments d’Alcoi i Cocentaina, la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, la Cambra de Comerç i Indústria d’Alcoi, les associacions patronals, el col·legi d’Advocats i el sindicat CCOO han mostrat el seu rebuig i malestar per aquesta situació. Pel que sembla, a la fi de la setmana passada ja no es podien registrar telemàticament expedients per a realitzar actes de mediació en l’oficina d’Alcoi, situada en el passatge Rigoberto Albors i dependent de la Direcció Territorial d’Ocupació.

En un comunicat, les entitats i institucions reclamen la immediata recuperació del servei, la supressió del qual causa greus perjudicis “no sols per a la ciutat d’Alcoi, sinó per a la resta de poblacions de la comarca”, així com per a tot el sector productiu, econòmic i social. Afig el comunicat que, per als agents que han vingut intervenint en la labor de conciliació administrativa, “és imprescindible i necessari mantindre a la nostra comarca el servei”.

El col·legi d’advocats d’Alcoi, a través del seu degà, Ricardo de l’Encarnació, apunta que el cessament del servei “obligarà ciutadans i professionals a desplaçar-se a Alacant o València”, amb el consegüent perjudici que tot això comporta, perquè “l’hipotètic tancament suposa un minvament en els serveis públics de proximitat per als habitants d’aquestes comarques. Demanem que el servei es continue prestant, que es cobrisca la plaça vacant i que els veïns de les nostres comarques no es vegen perjudicats”, conclou.

Send this to a friend