Una selectivitat atípica per les mesures contra la Covid

La selectivitat d’enguany ha sigut una miqueta peculiar, tant per les mesures que s’han dut a terme per a evitar possibles contagis del Covid fent que els alumnes passaren pel menor nombre de zones possible en els instituts, la desinfecció de les taules i cadires entre cada examen, i l’ús de la màscara quan un examinador s’acostara a l’alumne a resoldre-li algun dubte. Com pel format dels exàmens, ja que s’han canviat respecte a anys anteriors i s’ha donat major llibertat a l’hora de triar a què preguntar contestar. Aquesta llibertat ha consistit en el fet que en lloc de triar una de les opcions que es donen, com es feia anteriorment, enguany l’alumne podia, si així ho veia oportú, anar alternant les preguntes dels blocs (primera pregunta de l’opció a i la segona pregunta de l’opció b).

Malgrat les particularitats d’enguany, els nervis també han estat a flor de pell en els moments anteriors a iniciar cada examen, i per descomptat, les queixes que sorgeixen com cada any. Una de les queixes per part dels estudiants es basa en l’examen realitzat el dia 8 de juliol, concretament dijous, a les 9.30 del matí, el de llengua castellana. Algun estudiant eixia visiblement indignat amb aquest examen pel fet que el temps del qual disposen per a realitzar l’examen és molt ajustat per al contingut que han de desenvolupar. “Hem tingut problemes en aquest examen fins a tal punt que quan ens han dit que havíem d’entregar l’examen, tots els estudiants ens hem hagut de donar moltíssima més pressa amb la condició de poder acabar de respondre a la pregunta”, comentava Carlos Santacreu, estudiant de l’IES Pare Vitòria.

Les opinions dels estudiants en ser preguntats pel nivell de dificultat són molt diverses, ja que uns opinen que han sigut molt més fàcils respecte als d’anys anteriors, i altres opinen que han tingut la mateixa dificultat que els de la selectivitat d’altres anys. “El fet que hi haja més variacions ha fet que aquests exàmens siguen una miqueta més fàcils, però en haver-hi tantes preguntes on triar tens menys temps per a decidir quins respondràs”, comentava Clàudia Pinya, estudiant de l’IES Pare Vitòria. “No crec que la dificultat haja variat, realment considere que ha sigut la mateixa respecte a les proves d’anys anteriors, però sí que enguany s’ha pogut ser molt més selectiu amb les preguntes. En anys anteriors si no sabies la pregunta, l’havies de deixar en blanc, enguany en canvi, podies contestar una altra”.

Enguany han sigut al voltant de 350 els estudiants alcoians que han afrontat la proves d’accés a la universitat.

Foto: Estudiants durant un dels exàmens de selectivitat | Xavi Terol

Send this to a friend