Nova edició de voluntariat ambiental

Endinsats ja en l’estiu, una nova edició del voluntariat forestal de l’Ajuntament d’Alcoi, que està subvencionat per la conselleria de Transició Ecològica, va donar principi ahir, el dilluns 6 de juliol, i s’estendrà fins al 16 d’agost.

En cadascun dels torns participen 8 persones voluntàries, que són assistides al matí per un educador ambiental per a dur a terme formació en temes de medi ambient i vigilància forestal i a la vesprada per 2 voluntaris de protecció civil que coordinen l’operatiu.

En aquesta edició, gràcies a la col·laboració de Aitex, s’ha pogut ampliar el voluntariat i les setmanes a un total de 48 voluntaris en 6 setmanes.

L’objectiu del voluntariat és la realització de nombroses tasques encaminades a la prevenció d’incendis, motiu pel qual, els membres desenvolupen els treballs per parelles i es divideixen en diverses zones i terrenys.

D’altra banda, però en la línia de prevenció d’incendis forestals, els voluntaris del Club d’Amics de 27 MHz – 30 Charly Alpha ja estan actius un estiu més després d’iniciar la seua campanya als parcs de la Font Roja i de Mariola. En total, hi ha 30 voluntaris que es coordinen amb les autoritats autonòmiques i locals. Charly Alpha realitza 12 hores de vigilància, repartides en torns de 6 hores, en les quals, dos voluntaris i un coordinador duen a terme la feina de casa en rutes preestablides i la funció de les quals és observar zones crítiques i accessibles, així com la dissuasió de conductes perjudicials per a l’entorn i detecció d’incipients incendis forestals en l’àmbit d’actuació.

En aquest sentit, des del Consorci de Bombers s’ha reforçat el servei estival a través del tradicional operatiu estipulat cada estiu, que enguany a més comptarà, a nivell provincial, amb una nova aeronau amb capacitat per a sis passatgers i un pilot. El dispositiu estarà en marxa fins a finals de setembre.

Foto: Voluntaris mediambientals de la campanya d’enguany

Send this to a friend