Tres dies decisius per als estudiants

Des de demà tindran lloc les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) en la Comunitat Valenciana, les quals estaran marcades pel Covid-19, i és que, a més de retardar-se les dates inicials per la pandèmia, una altra de les singularitats és que els exàmens seran en cadascun dels instituts en lloc del Campus d’Alcoi de la UPV com era habitual.

El propòsit d’aquesta mesura és reduir el nombre d’alumnes per a evitar aglomeracions, la qual s’uneix a d’altres adoptades de manera preventiva i de seguretat. Els centres educatius que acolliran del 7 al 9 de juliol la Selectivitat han de complir amb les pautes que els han arribat des de la conselleria d’Educació i també des dels Tribunals de les PAU, com per exemple, tindre aules preparades per si algun estudiant presenta símptomes del nou coronavirus, aïllar-lo i que puga realitzar els exàmens. També és necessari que hi haja la distància de seguretat d’almenys 1,5 metres entre les taules dels alumnes, els qui arribaran de manera escalonada i hauran de complir amb el protocol de protecció i higiene portant màscara i la rentada o desinfecció de mans.

D’altra banda, s’han marcat en els centres itineraris per a assenyalar les direccions a seguir, s’ha estipulat el recorregut a realitzar perquè l’alumnat passe per les mínimes zones possibles i s’ha reforçat la neteja en tots els aspectes, i es procedirà a desinfectar les taules i les cadires abans de cada examen.

També es contempla realitzar controls de temperatura, que cada alumne tinga la seua pròpia taula, o la identificació per targetes de colors del personal docent, examinador i alumnes perquè hi haja un major control dels presents.

La intenció és que els estudiants no porten la màscara quan estiguen asseguts en les seues taules, llevat que, per exemple, l’examinador s’acoste per a consultar-li un dubte.

En el arxiu adjunt poden veure els horaris dels exàmens.

Foto: Imatge d’arxiu de les PAU de l’any passat.

Send this to a friend