Adéu anòmal per a un final de curs inoblidable

El curs escolar 2019-2020 ha finalitzat d’una forma inaudita. No hi ha hagut abraçades de comiat a les aules, les notes no s’han entregat en mà i s’han analitzat al costat dels companys de classe asseguts en el pupitre, i les orles i graduacions s’han traslladat a una pantalla d’ordinador.

La crisi sanitària per la Covid-19 ha causat aquesta situació, la mateixa per la qual els estudiants han romàs allunyats dels seus col·legis i instituts des del mes de març passat.

Tant des de La Salle d’Alcoi, com el Pare Vitòria, els seus respectius directors, Marc Segura i Toni González, indiquen que les qualificacions finals s’han entregat de manera telemàtica i que precisament internet ha sigut un gran aliat, tant per a les classes com per a fer orles online, per a poder acomiadar d’alguna manera el curs.

Segura indica que en La Salle s’ha realitzat “un procés perquè els professors puguen vindre al centre a reorganitzar les seues aules i a empaquetar les coses per a facilitar la seua distribució” i afig que des del centre s’ha tractat de treballar molt la part emocional amb els alumnes i les famílies, i a més, apunta que “l’esperit innovador que hem tingut sempre ens ha afavorit en aquesta situació. Hem aprés molt i hi ha dinàmiques amb les quals continuarem després malgrat la presencialitat perquè hem vist que són positives”.

Per part seua, González apunta que a pesar que “la qüestió és desagradable, la sensació és positiva” i envia un missatge d’ànim als estudiants que s’enfronten a la Selectivitat. “Venim d’un confinament que ha sigut dur, però només queda l’sprint final”.

Tots dos coincideixen a felicitar les famílies, al professorat i als alumnes per l’esforç realitzat durant aquests mesos.

REOBERTURA ESCOLETES

D’altra banda, i anant als més xicotets, la setmana passada han obert les escoles d’estiu de les escoletes municipals d’Alcoi i des de l’Ajuntament s’apunta que un total de 69 alumnes acudiran a elles fins al 24 de juliol.

CONCURSOS DEL CAMPUS

A nivell universitari, des de el Campus d’Alcoi de la UPV s’han celebrat diversos concursos de manera virtual i s’han atorgat els premis. D’una banda, Xavier Linares, amb la seua idea de negoci d’una marca de roba urbana i sostenible, ‘Ohhna’, ha guanyat el V Concurs Start UPV, mentre que diversos programadors han participat en un concurs del Campus. IES Matemàtic Vicent Caselles Costa i Florida Universitària, han sigut els guanyadors de les modalitats Gamesonomy i Lliure, respectivament.

Foto: Orla online celebrada pel col·legi La Salle d’Alcoi | Web La Salle

Send this to a friend