Alcoi tindrà una nova brigada forestal per a previndre incendis

L’Ajuntament d’Alcoi crearà una nova brigada forestal formada per quatre oficials i quatre peons, donant així compliment a l’acord al qual va arribar el govern municipal amb Podem Alcoi per a tirar avant els pressupostos municipals 2020. L’Ajuntament contractarà 12 treballadors majors de 30 anys per un període de sis mesos amb una subvenció de 173.000 euros concedida per Labora –el servei d’ocupació de la Generalitat–. Amb això, a més de la brigada forestal, es crearà una brigada de manteniment de jardins que reforçarà l’equip actual amb quatre oficials de jardineria més.

Aquest programa d’ocupació permetrà ampliar els treballs que s’han desenvolupat en els últims mesos per a dur a terme el pla local de prevenció d’incendis forestals. Entre les actuacions realitzades es pot ressaltar el desbrossament de la carretera del Preventori als Casetes de Mariola, Trencacaps, Sideroparc, Serelles, Xorrador, Gormaig, Carretera Llacunes i zona del Molinar. D’altra banda, també s’ha treballat en sengles com la de Santa Anna al Quinzet, Via Verda i Horta Major.

A més, el Pla de prevenció d’incendis també inclou actuacions al voltant de les urbanitzacions, creant un perímetre de protecció, dotant-les dels punts d’aigua corresponents, així com el manteniment de les zones verdes de dins de les urbanitzacions. Així mateix, el Pla municipal d’incendis contempla la instal·lació d’una sèrie d’hidrants en determinades ubicacions, com en Casetes de Mariola, Font dels Patos i altres. Aquests punts d’aigua, vitals per al treball dels bombers per a l’extinció d’incendis, se situen en llocs estratègics, sempre alimentats pels depòsits situats en les nostres serres i urbanitzacions.

“Aquesta subvenció per part de Labora arriba en un moment especialment oportú, ja que són moltes les famílies que han perdut el seu treball a conseqüència de la crisi econòmica provocada per la Covid, i reforçarà altres línies de treball que està impulsant l’Ajuntament d’Alcoi a través del programa Reactiva Alcoi per a la recuperació econòmica”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, qui ha insistit en el fet que “la prevenció és vital i comptar amb huit persones més és molt important de cara a treballar per a evitar que puga haver-hi incendis”.

Cal ressaltar que a més de la brigada també treballen en aquesta tasca Bombers Forestals, la Brigada per la Biodiversitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que han dut a terme diverses accions al llarg de l’any.

Send this to a friend