Gaudir de la bici amb total seguretat

Amb l’inici de la desescalada, la població ha desenvolupat nous hàbits i necessitats, entre altres, ha despertat la febre per la bicicleta.

Segons revelen alguns estudis, l’ús de la bici s’ha multiplicat per set, per la qual cosa no és d’estranyar que aquesta puga eixir molt reforçada com una bona alternativa per a descongestionar el transport públic i facilitar la distància interpersonal al mateix temps que es contribueix a cura del medi ambient.

Amb això, és necessari saber uns certs aspectes a l’hora de pujar a una bici, no sols per a garantir tant la nostra seguretat com la dels quals ens envolten, sinó també millorar la convivència i la mobilitat entre conductors, ciclistes i vianants. La companyia tecnològica el Continental recomana:

Revisar a fons la bicicleta

Abans d’utilitzar una bicicleta convé portar-la a un taller per a revisar els diferents elements que la componen. Per a aquells que no disposen d’una, cal posar-se en mans de professionals per a adquirir una en funció de les seues necessitats.

Mantenir els pneumàtics en bon estat

Un dels aspectes de la bicicleta que és fonamental. Una pressió no adequada farà que es multipliquen les possibilitats de punxar, deteriorar la coberta o arribar a més amb el trencament de la mateixa roda.

Important conéixer les normes en seguretat viària

  • És molt important que els ciclistes es facen veure, no sols durant la nit, sinó també durant el dia. També és necessari usar roba reflectora.
  • És fonamental és senyalitzar les maniobres que es realitzaran i evitar moviments bruscos.
  • No oblides portar tots els accessoris de protecció.
  • Els vianants tenen preferència en els passos de zebra, quan es vaja a girar i per a entrar en una altra via i hi haja vianants creuant-la, encara que no hi haja pas per a aquests.

Foto: Óscar Pereiro, exciclista –guanyador del Tour de França– i Ambaixador de Continental i de la Volta

Send this to a friend