Prop de 16.000 empreses i autònoms reben préstecs per valor de 24.000 milions d’euros

Un total de 15.908 empreses de la província d’Alacant s’han acollit fins al 31 de maig a la línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial -ICO-, per un import de 2.425,7 milions d’euros, segons les dades aportades aquest passat a través del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Patricia Blanquer, diputada socialista en el Congrés, assenyala que és “una mostra que aquesta fórmula de finançament garantit a través de línia d’avals, està arribant al sector econòmic de la nostra província”.

Des que el Govern d’Espanya, a través del seu Consell de Ministres, va aprovar els diferents trams d’avals a empreses i autònoms per la crisi sanitària de la COVID-19. Hui dia, es calcula que seran ja prop de 23.000 operacions, i en la seua gran majoria, estan recaient en les pimes i autònoms, arribant a escala nacional al 98%.

Blanquer ha recordat que a mitjan maig es va aprovar el quart tram de la línia d’avals prevista pel Govern i ha assenyalat que “es posarà en marxa el cinqué i últim tram de 20.000 milions quan s’esgoten els anteriors i si fa falta major liquiditat, per part de les empreses, es possibilitaran els mecanismes de liquiditat necessaris”

Send this to a friend