Lara Selva, màxima golejadora en el Alcoyano i dues medalles de bronze en roller derby

El seu és l’esport, “siga com siga, no m’importa si és aquest o aquell. M’és igual eixir a córrer per muntanya, fer escalada o cal·listènia. No puc estar un dia sencer de braços plegats”, compte Lara Selva, qui als seus 35 anys està gaudint de l’etapa més feliç de la seua vida. La seua passió des de xicoteta sempre va ser el futbol, però el vertader reconeixement li ha arribat a través del roller derby, una disciplina importada des dels Estats Units i que al nostre país travessa una època d’alts i baixos després d’una fulgurant presentació.

En poc temps ha viscut experiències que serien impensables en qualsevol altra modalitat. Poc després de començar a jugar va aconseguir la internacionalitat i en 2017 va tindre l’oportunitat de disputar un Mundial en la localitat xinesa de Nanjing, on la Selecció espanyola es va penjar el bronze. Dos anys més tard, de nou va tornar a gaudir d’una altra experiència increïble, durant la celebració de els World Roller Games de l’estiu passat, el Mundial oficiós d’aquest esport, celebrats a Barcelona, en els quals el combinat nacional va tornar a pujar-se’n al tercer escaló del podi després d’estomacar a l’Índia per 106-14.

JAMER EN ROLLER DERBY

Destacada ‘jamer’, una posició estratègica dins del roller derby, amb la seua velocitat i destresa és l’encarrega d’eludir a les blocadores del bàndol contrari. La passada temporada va tindre fitxa pel Tenerife i va jugar amb aquest equip la lliga espanyola. En l’actual es va convertir en un dels reforços més importants del Ciutat del Túria de València, equip de nova creació, però la pandèmia va arribar en el pitjor moment i encara no s’ha estrenat amb la seua nova samarreta. Ara mateix desconeix com serà el rumb que prendrà aquest esport al nostre país els pròxims mesos. “Es tracta d’una temporada molt important perquè en 2021 està previst que se celebre el Mundial de l’Argentina. No sé què passarà perquè allí estan pitjor que nosaltres. Ara mateix tot és una incògnita, mentrestant tracte d’entrenar pel meu compte, en ser velocista puc fer-ho”, confessa.

Preparació que complementa amb el futbol, la seua gran passió. “No concep la meua vida sense donar puntades a una pilota”, reconeix Lara Selva. “Per a mi el futbol i el roller derby són complementaris. Poden semblar antagònics, ja que un és patinar sobre una pista ovalada i l’altre és córrer darrere d’una pilota, però a mi el futbol m’ajuda a ser millor ‘jamer’, m’imagine que estic fent un regateig per a esquivar als meus rivals en roller derby, i la força que em dóna aquest esport m’ajuda a tindre més resistència en el futbol. Per a mi és la combinació perfecta”.

I no li falta raó. En futbol ha viscut una de les seues temporades més satisfactòries tant a nivell personal com col·lectiu. Es va embarcar en un projecte arriscat, capitanejant al costat d’altres veteranes la renovació del Alcoyano Femení, amb nou entrenador i al qual van arribar jugadores amb un futur molt prometedor com han demostrat al llarg de la temporada. “La veritat és que ha sigut un any molt bonic, he gaudit molt del grup i per a mi ha sigut molt gratificant veure’m en un vestuari amb algunes jugadores a les quals doblegava en edat. Em veien com la germana major i he tractat d’ajudar-los en tot el que he pogut. Físicament em sent estupenda i amb ganes d’aportar coses al grup. Ha sigut un bon any”, destaca.

SENSE ASCENS DE CATEGORIA

Individualment va ser la màxima golejadora de l’equip i tercera de la competició amb 19 dianes. Com a equip, el Alcoyano Femení va acabar segon, per darrere d’un intractable Intercity, que ho va guanyar tot. No obstant això, ha sigut el Sant Blas d’Alacant, tercera classificat en el moment de l’aturada de lliga, qui ha pujat a Primera Regional per millor coeficient. “Crec que ens mereixíem aqueix ascens, acabem amb dos punts més que elles i en el partit de la primera volta els guanyem per 3-0. Més enllà d’això, no ha suposat cap problema quedar-se sense ascens. Tampoc sap igual pujar sense haver acabat la temporada i sense una celebració. L’any que ve el tornarem a intentar. Hi ha un bon grup i un equip amb molt de futur. Crec que amb aquesta plantilla s’ha establit una bona base per a consolidar un projecte interessant de cara als pròxims anys”.

La seua bona temporada en l’àmbit personal ha cridat l’atenció d’altres clubs de la província, que han buscat la seua incorporació. “M’han oferit anar-me’n amb elles, l’oferta era interessant però a la meua edat tinc clar que no viuré del futbol, la qual cosa vull és gaudir i sentir-me a gust en el que faig i que millor que defensar la samarreta de l’equip de la meua ciutat i tractar de posar el meu granet d’arena a un nou projecte. Em sembla una idea interessant i volem que es parle molt en el futur del futbol femení a la ciutat i del Alcoyano”, acaba.

Foto: Lara Selva busca una pilota en una acció d’atac, en un partit del Alcoyano Femení d’aquesta temporada

Send this to a friend