Alcoi invertirà un milió d’euros per a millorar l’eficiència energètica de l’edifici de Cervantes

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà un milió d’euros amb la finalitat d’acabar l’el Centre Cervantes Jove (CCJ), situat en l’edifici de les antigues escoles de Cervantes.

EL projecte “Actuacions de Rehabilitació i eficiència energètica del Centre Cervantes Jove” ha sigut seleccionat entre 450 sol·licituds dins de les “Actuacions Urbanes 2020” de la Vicepresidència Segona, Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

El projecte estarà cofinançat per la Generalitat amb 500.000 euros i pels Fons Feder de la Unió Europea dins de la EDUSI, que aportarà 500.000 euros més fins a arribar al milió d’euros que cal invertir en aïllament, climatització, canvi de finestres i el reforç del forjat de la primera planta.

Les obres de millora consisteixen en tres blocs. Primer, la millora de l’eficiència energètica mitjançant la renovació de la fusteria exterior. Segon, la millora de la transmissió tèrmica de les façanes de l’edifici mitjançant la incorporació d’aïllant tèrmic. Finalment, la millora del sistema de climatització i de la seua eficiència energètica, mitjançant la substitució de l’actual caldera de gas per un sistema de aerotèrmia.

La regidora de joventut, María Baca, explica: “Una obra amb un cost elevat però molt necessària que podrem realitzar a partir de 2021 i que una vegada acabada ens permetrà tindre un edifici fonamental per a desenvolupar les polítiques municipals de joventut”.

Foto: L’edifici de les antigues escoles de Cervantes està situat al carrer Els Alçamora | Arxiu

Send this to a friend