Ibi finalitza la restauració del Pou del Barber

Després de mesos de restauració, l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Sant Cózar, i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ibi, Pilar Herráiz, donen per concloses les labors i recepcionen les obres el Pou del Barber, amb nou aspecte renovat i restaurat perquè continue mostrant aqueixa part de la història i la funció per al que va ser construït.

Les labors s’han realitzat amb una inversió de 126.084,84 €, dels quals 40.000 € són gràcies a la concessió d’ajudes dirigides a Entitats Locals de la Comunitat Valenciana, dins del programa d’“Inversió en adequació i millora dels recursos i serveis turístics”.

Els treballs desenvolupats han anat dirigits a assegurar l’estructura del pou; a recompondre els elements semiderruïdes o clivellats; eliminar la terra sobre la cúpula i recuperar en la mesura del possible la seua imatge original.

Arqueològicament, la intervenció, sota la direcció tècnica de l’arqueòloga Ruth Falcó Martí, ha consistit en un estudi d’arqueologia de l’arquitectura i seguiment arqueològic de les obres de rehabilitació i restauració del pou de neu.

Com a actuacions prèvies a les obres així com en la fase d’intervenció, s’han estat realitzant labors de neteja vegetal i desbrossament de totes dues construccions així com de la sendera original usada per a la càrrega i transport del gel, així com neteja i desbrossament de l’entorn immediat.

Recordar que El Pou del Barber d’Ibi es troba en els vessants del Menetjador dins del parc natural del Carrascal de la Font Roja. És accessible per la carretera de Banyeres de Mariola, la CV-801, creuant el barranc dels Molins i per una pista de terra s’arriba al Pou situat al costat dels Penyes del Racó Vell, al sud del Mes de Pardinetes i dins de la finca Santa María.

Send this to a friend