El metall demana unió per a afrontar grans reptes

L’Associació d’Empresaris del Metall de L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla (ASEMAC), integrada en Fedac, planteja la unió com a únic camí cap a la posada en marxa de grans projectes realitzats per totes les empreses del sector de les comarques. Per a això, ASEMAC suggereix la creació d’un clúster, que de manera organitzada, duga a terme aquests reptes.

Són més de 60 empreses les que aglutina ASEMAC, com ara tallers mecànics, electricistes, industrials, serralleria, estructures metàl·liques o de mecanitzat.

En paraules de la vicepresidenta de ASEMAC, Leticia Jordá, “aquest és un sector molt tradicional, arrelat, professional i versàtil a les nostres comarques. Som molts, però no acabem de fer el salt i podríem assumir projectes molt ambiciosos si totes les empreses col·laboràrem. Solos no podem, però units tenim un potencial tremend”.

És per això, per la qual cosa tant Jordá com el president de l’entitat, Alfonso Díaz i Daniel Cano, membre de ASEMAC, coincideixen que la relació del sector en la zona “és estreta, i malgrat ser empreses que en determinats moments podríem ser competència directa, preferim treballar units”, tal com explica Cano.

D’altra banda, ASEMAC destaca la importància de la formació per al sector, tant dels futurs treballadors com del perfeccionament d’aquells que ja es troben treballant en el metall. Per aquest motiu, l’entitat proposa fomentar encara més el vincle amb els centres de formació especialitzada a través de convenis concrets. Com a argument ferm, al·leguen que “el nivell de ocupabilitat dels estudiants de mecanitzat o soldadors és pràcticament del 100%”, la qual cosa per a ells demostra que el sector està en “desenvolupament i amb gran demanda laboral”.

En aquesta mateixa línia, l’entitat considera de vital importància “rearmar i i aprofundir en la relació amb el Campus d’Alcoi de la UPV, de clar perfil tècnic, amb el qual existeix un gran vincle; així com amb les organitzacions empresarials com FEDAC o la Cambra de Comerç”.

El desenvolupament del sector se centra en els polígons industrials, és a dir, on el metall podria continuar creixent. De manera que ASEMAC, valora que és rellevant el bon estat dels polígons així com reparar les deficiències.

“Hi ha polígons en els quals els accessos i vies no estan preparades per a l’entrada i eixida de camions, no existeixen zones per a aparcar o no existeixen parcel·les amb metres quadrats necessaris”, detalla l’entitat, i la seua vicepresidenta, Leticia Jordá, afig que “hi ha polígons amb cablejat de llum o pals de telèfon que impedeixen que camions de gran grandària passen per ací per a carregar o descarregar. Els nostres treballadors són el nostre valor principal, i hem de cuidar-lo entre tots, per exemple, amb servei públic d’autobusos”.

Foto: Daniel Cano, Alfonso Díaz i Leticia Jordá, membres de ASEMAC

Advertisements

Send this to a friend