Les Festes de Moros i Cristians de Benilloba cauen del calendari

L’Ajuntament de Benilloba ha comunicat la suspensió de les Festes de Moros i Cristians del pròxim mes d’agost, unes celebracions que tenen lloc cada estiu en honor a Sant Xoxim i que tampoc es duran a terme en aquesta localitat del Comtat a causa de la crisi del Coronavirus.

Des del Consistori destaquen sobre aquest tema que la situació sanitària que estem vivint des dels últims mesos impedeix poder celebrar els festejos en les condicions habituals al mateix temps que detallen el suport que ha tingut la mesura per part de les tres Filaes del municipi així com de tots els col·lectius i institucions implicades en les celebracions.

L’alcalde de Benilloba, Saúl Jordà, explica que les Festes de Moros i Cristians reuneixen cada any a molta gent i obri la porta a la possibilitat de celebrar algun acte si l’evolució de la pandèmia ho permet “de moment no hi ha res acordat perquè aquesta situació pot canviar d’un dia per a un altre. Al principi s’ha adoptat la decisió de suspendre les Festes i quan arribe el moment veurem si es pot fer alguna activitat sempre que es complisquen les corresponents mesures de seguretat i higiene. La gent del poble s’ha pres amb resignació aquesta decisió i assegurança que tindrem molta més il·lusió de celebrar les Festes l’any que ve quan tot això haja passat”; matisa el primer edil. Recordar que les Festes de Benilloba inclouen en cada edició les clàssiques revetles nocturnes, l’Entrada de Moros i Cristians, les Ambaixades o la processó en honor al patró.

Així mateix, un dels actes més rellevants és la Nit de l’Olla, una multitudinària desfilada que té lloc en la nit del 14 d’agost i en el qual no falten l’humor, la sàtira, les disfresses o les crítiques més feroces en l’actualitat.

Foto: Les Festes de Benilloba tenen lloc cada mes d’agost

Send this to a friend