La lliga local de bàsquet acorda acabar la temporada al setembre

Portava unes setmanes l’assumpte sobre la taula, però ha sigut fa uns dies quant ha cobrat certesa, després que la junta directiva de la lliga de bàsquet local donara llum verda a acabar la present temporada. Si les condicions sanitàries així ho permeten, la intenció és que tant el títol de Lliga com el de Copa no es decidisca en un despatx i es puga acabar dilucidant en una pista de joc abans de l’inici del nou curs.

Hi havia dues possibilitats: jugar ara a la fi de juny o principis de juliol, una vegada que s’haja alçat l’estat d’alarma, o esperar a la volta a la normalitat després de les vacances i fer-ho al setembre. Finalment està última és l’opció triada per la lliga després d’una consulta amb els propis clubs.
“Estem molt contents perquè ha sigut un acord consensuat amb els propis clubs de la lliga. Ells han sigut els primers a animar-nos a seguir avant i acabar l’actual temporada. Les últimes no han sigut setmanes fàcils per a la lliga per la defunció de dos jugadors, un molt carismàtic i un altre que havia jugat anteriorment en la nostra lliga. Amb aquesta decisió hem volgut enviar un missatge esperançador i mirar amb optimisme el futur. Per la memòria d’ells, la lliga havia de continuar i és el que hem acordat”, assegurava aquesta setmana Javi Fernández, portaveu de la junta directiva de la lliga.

També ha ajudat aquest desenllaç exprés que en el moment de la suspensió de la temporada per l’alerta sanitària la competició estiguera en la seua fase decisiva.
La lliga es reprendrà amb la celebració de les semifinals i la final pel títol. L’única diferència és que les eliminatòries no es decidiran al millor de tres partits sinó que seran enfrontaments a partit únic.

Els aparellaments són Vedruna ANTN Albaida-Filà Cides i Font Roja (vigent campió)-Círculo Industrial, equip revelació, que va aconseguir eliminar en quarts al Nirvel Professional, que va finalitzar al capdavant de la classificació al final de la lliga regular.

En dos caps de setmana

Les dates triades són el 12 de setembre per a les dos semifinals i l’endemà tindrà lloc la final. Una setmana després, el 19 i 20 de setembre, es decidirà el títol de Copa. La competició es reprendrà amb la disputa dels quarts de final amb els següents aparellaments: Servinegar-Iris Contestano, Vedruna ANTN Albaida-Ferjaclim, Nirvel Professional-Filà Cides i Font Roja-Eatgreen. La final serà el diumenge 20. Després hi haurà una setmana de descans, per al 3 d’octubre ser la data triada iniciar la nova temporada, la 2020-21.
Com a novetat de cara al pròxim curs està la celebració de la Supercopa. La seua primera edició estava programada per a ser inclosa dins de l’Esport en 3D i ara mateix no té data de disputa, però la intenció és jugar-la abans de final d’any, molt possiblement es deixarà un cap de setmana lliure el mes de desembre perquè puga dur-se a terme.

Send this to a friend