Reforç formatiu per al tèxtil i el plàstic enfocat a l’ocupació

El pròxim curs escolar aquestes comarques comptaran amb més oferta formativa, enfocada a donar resposta a la demanda empresarial i a la confiança que es té en la indústria per a la recuperació del territori. D’aquesta manera, els tres municipis que conformen el Pacte Territorial per l’Ocupació, Alcoi, Ibi i Ontinyent, sumaran nous cicles de tèxtil i plàstic de diferents nivells, amb 30 places cadascun d’ells, per als quals el període d’admissió arranca el pròxim dia 15 d’aquest mes de juny.

Per localitats, a Ontinyent es recuperarà el Cicle de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, el qual s’impartirà en l’IES Jaume I. Aquest cicle s’estava impartint fins ara en l’IES Cotes Baixes d’Alcoi, que per al curs 2020-2021 es convertirà en Grau Superior, donant continuïtat a aquesta formació en una de les indústries més importants de la zona. I finalment, enfocat a un altre dels sectors industrials més rellevants de les comarques, el plàstic, l’IES La Foia d’Ibi, sumarà al seu llistat formatiu el Cicle Superior de Programació de la Producció en Emotlament de Metalls i Polímers.

CURS D’ESPECIALITZACIÓ

Al costat de l’anunci d’aquests tres cicles, realitzat aquest dijous per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el Director general de Formació Professional, Manolo Gomicia i la Secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, també es va explicar que a Cotes Baixes s’incorporarà un curs d’especialització d’un any de Fabricació Intel·ligent, aquest enfocat al tèxtil i amb un total de 20 places, és a dir, 10 menys que en els cicles.

Per a alguns dels graus, tant mitjà com superior, s’optarà pel model dual, és a dir, que a més de la teoria, els alumnes rebran formació en empresa.

“Tindrem professionals qualificats en un moment tan delicat com aquest”. Així ho va assegurar el Director general de Formació Professional, Manolo Gomicia, durant l’anunci d’aquests nous recursos formatius, ja que, tant ell, com Francés i Torró es van mostrar convençuts que la recuperació econòmica després de la pandèmia ha de passar per la indústria de la zona, i d’ací, donar resposta a les peticions del sector empresarial.

Per part seua, la Secretària autonòmica d’Economia Sostenible, també va fer al·lusió al fet que aquesta aposta té com a objectiu “no dependre dels mercats de fora”, com ha succeït durant la crisi sanitària del Covid-19 quant a material sanitari, i en la confiança que es deposita a la indústria des de diferents àmbits, ja que la posada en marxa d’aquests nous cicles i el curs d’especialització són el resultat del treball conjunt d’educació i economia.

Send this to a friend