La particular marató de Lliris Rovira

Els dies de Lliris Rovira des de fa un parell d’anys semblen no tindre fi. Les seues jornades solen arrancar d’hora, quasi a primera hora del matí, i acaben ja de nit, amb reunions que es prolonguen moltes vegades fins a hores intempestives. Així és la vida d’una directora esportiva tan atípica com Lliris Rovira, que no sols ha de saber moure’s en l’àmbit de despatxos, pendent del telèfon o donant una ullada a l’ordinador, també estar atenta al que succeeix a peu de pista, bé siga com a entrenadora principal o exercint d’ajudant, sense descurar el seu físic per si li toca tirar una mà en un moment donat i vestir-se una altra vegada de curt.

Va succeir aquesta última temporada, quan algunes lesions li van portar a disputar bastants minuts en la fase decisiva de la lliga, responsabilitat que va assumir amb molt de gust, ja que encara que fa un parell de temporades que va decidir enfocar la seua carrera cap a la direcció esportiva, segueix molt present la seua etapa com a jugadora que li va portar a militar en clubs de superior categoria.

Aquest últim curs va compaginar el càrrec d’entrenadora principal del sènior femení de Primera Nacional amb ajudar a Robert Sanchis, que com a Lliris Rovira exercia d’entrenador-jugador en el sènior masculí d’Autonòmica.

“Per a mi no és cap problema, la meua passió és el bàsquet i és una sort poder gaudir-lo des de diferents perspectives. Estic molt contenta per aquesta renovació. M’alegra que des del club es valore el meu treball i dedicació, són moltíssimes hores a la setmana, però al final l’esforç té una recompensa i la principal és la satisfacció de veure que el planificant es va complint. M’encanta observar que jugadors que van començar en el club quan eren alevins ara estan en l’equip sènior i segueixen en el club, alguna cosa que enorgulleix perquè veus que l’entitat va creixent dia a dia”, explica Lliris Rovira sobre la seua renovació com a directora esportiva.

La seua missió principal passa per l’organització de tota la parcel·la esportiva de l’entitat, des de la planificació de les diferents plantilles tant dels equips federats -l’any passat van ser 13- com dels escolars –amb els 8 col·legis convinguts– juntament amb els seus respectius entrenadors. Al seu torn s’encarrega de la programació de tots els entrenaments perquè la formació des de la base se seguisca amb un mateix projecte formatiu i estructura de joc, “fomentant que els jugadors i jugadores prenguen les seues pròpies decisions sobre la base dels coneixements adquirits”, apunta.

També és l’encarregada de l’organització i planificació del Campus Paco Doménech, així com de la resta de activitats que el NB Alcoi sol organitzar com les Jornades de Portes Obertes, la Primavera Esportiva, el Torneig de Nadal o en el cas del confinament, la programació dels entrenaments i les xarrades que s’han dut a terme. Igualment, s’ocupa de posar al dia les xarxes socials i web del club, entre moltes altres funcions.

Confirmada la seua continuïtat, la primera decisió important que haurà de prendre Lliris Rovira en els pròxims dies és l’elecció del nou inquilí del sènior masculí d’Autonòmica. Les noves obligacions personals de Robert Sanchis l’obliguen a apartar-se de la banqueta de l’equip encara que la seua intenció és continuar com a jugador. “Hi ha converses i la setmana vinent podia haver-hi acord”, assegura sobre el nou tècnic, del perfil del qual avança que és de fora de la nostra ciutat. “La idea és mantenir la base de l’última temporada i reforçar-la amb jugadors de la seua confiança. Crec que es pot armar una bona plantilla. La idea és evitar els sofriments de les dues últimes temporades sense renunciar a res”, admet.

TRIAR NOU ENTRENADOR

El seu altre focus de preocupació és el seu propi equip, el sènior femení de Primera Nacional, del qual seguirà com a entrenadora principal. “Això de continuar jugant és una cosa secundària per a mi. Si és necessari, no m’importarà fer-ho com he fet quan l’equip l’ha necessitat. El pròxim serà un any complicat perquè perdem jugadores molt importants per a nosaltres. La pivot Júlia Barceló marxa per estudis, també ho deixa Aroa Crespo i Lídia Coderch marxa a l’estranger. Tindrem l’alta de Cyntia Cantó, que després de dos anys fora per estudis vol tornar a l’equip, i existeix la possibilitat que torne Ana Pedrós després de ser mare. La idea és que quatre júniors comencen a treballar des de pretemporada amb el primer equip”.

Lliris Rovira no oculta el seu malestar per la decisió de la Federació Valenciana de Bàsquet de no aplicar els coeficients com ha fet el futbol per a decidir algunes lligues amb partits pendents. Un dels equips de l’entitat, el sènior masculí de Zonal, s’ha vist clarament perjudicat i pot quedar-se sense ascens a Primera Zonal. “Li ho han guanyat en la pista i així li ho hem traslladat a la Federació Valenciana, que no vol saber res de l’assumpte i ha decidit donar per acabada la temporada, tal com estaven la classificació en el moment de l’aturada. És una injustícia i estem lluitant perquè finalment facen marxa arrere”.

Foto: Lliris Rovira compagina la direcció esportiva del club amb ser entrenadora i jugadora

Send this to a friend